Útočník Zlína či Přerova jde poprvé do ciziny, ve Francii doplní českou legii

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

13. června 2020, 14:02

Václav Jáchim

Dosud válel výhradně na tuzemských kluzištích, ale v příští sezoně už to platit nebude. Michal Popelka totiž zvedá kotvy, bývalý útočník Zlína či Přerova se dohodl na spolupráci s týmem z francouzského Nice. Účastník tamní nejvyšší soutěže o tom informuje na sociálních sítích.

Šestadvacetiletý bojovník dosud za hranicemi nikdy nepůsobil, před sebou má tedy velkou premiéru. Popelka volí podobný krok, jaký nedávno udělal exolomoucký Jakub Matai. Plácl si s účastníkem francouzské Ligue Magnus, klub ho fanouškům představil jako posilu útočných řad, která má dostatek zkušeností i hokejových předností.

Uplynulý ročník rozdělil Popelka téměř ideálně mezi dva kluby. Za Berany ze Zlína sehrál v Tipsport extralize 26 utkání a připsal si čtyři nahrávky, před ukončením soutěže vlivem pandemie koronaviru stihl ještě další dva starty v předkole Generali Česká pojišťovna play off proti Olomouci.

Důrazný útočník byl rovněž k dispozici Zubrům z Přerova, ve 22 střetnutích minulé sezony Chance ligy mu statistici spočítali tři branky a pět asistencí. Za Zlín a Přerov hrál střídavě i v předchozích šesti letech, kromě toho Popelka v minulosti nastoupil za Duklu Jihlava, Prostějov nebo Šumperk.

Teď je čerstvou posilou francouzského mužstva z Nice, kde rozšíří legii českých krajánků. Před několika dny zamířil stejným směrem Jakub Matai, loni klub posílil Popelkův bývalý spoluhráč ze Zlína Martin Matějček. Na druhou sezonu se v Nice chystá Antonín Dušek – někdejší hokejista Liberce, Slavie, Chomutova či Pardubic.

Dres klubu obléká i  urostlý odchovanec západočeského hokeje Ondřej Kopta, francouzský klub je poslední dobou také oblíbenou destinací slovenských hráčů. Na soupisce jsou Emil Bagin, Boris Brincko či někdejší karlovarští hráči Radek Deyl a Radomír Heizer, 

Foto: hokejprerov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz