InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Honza Růžička se po osmi letech loučí s Čimelicemi

ČIMELICE - V pátek 12. června zakončili fotbalisté Čimelic sezonu, která kvůli notoricky známým skutečnostem skončila dříve, než mohla být zahájena její druhá polovina a zůstala tedy nedohrána. To však nezabránilo tomu, aby se v Čimelicích slavilo. A bylo hned několik důvodů. Prvním bylo, že dokopná být musí, kdyby čert na koze jezdil. Druhým důvodem bylo, že v koronavirové době, kdy se nemohlo slavit, měli někteří hráči narozeniny a Davidu Varhanovi a jeho přítelkyni se narodil syn. A třetím a nejdůležitějším důvodem byl konec trenérské a funkcionářské kariéry Jana Růžičky, kterému Čimelice přirostly k srdci a strávil tam dlouhých osm let. A u této příležitosti se odehrál zápas, který do reproduktorů sám Jan „Růža“ Růžička vtipně moderoval. Sestavil svůj tým z bývalých hráčů Sika, který nastoupil proti současnému týmu krajského přeboru, vedeného trenérem Rostislavem Grossmannem. Tentokrát o výsledek vůbec nešlo, ale na světě snad neexistuje žádný fotbalista, který by chtěl prohrát. Nakonec Grossmannův tým v průměru o pár let starší výběr Jana Růžičky těsně porazil 5:3. Důležité bylo, že se nikomu nic nestalo. Jasné bylo, že v teplém pátečním odpoledni si všichni udělali velkou žízeň. Takže hned po závěrečném hvizdu hlavního sudího Jiřího Lepiče tekl pěnivý mok proudem.

Pro statistiky:
SK Siko Čimelice - Výběr Jana Růžičky 5:3
Branky: Michal Viták 2, Nekl, Dan Jizba, Varhan - Pavlíček, Hegenbart, Michal Němec

Jan Růžička ochotně souhlasil s exkluzivním rozhovorem pro Písecké postřehy:

Kdy jste do Čimelic přišel?
Přišel jsem v roce 2012 jako trenér A týmu, který hrál tehdy I. A třídu. V životě jsem si nepomyslel, že v tomto klubu strávím osm let.

Tehdy jste tento klub hodně pozvedl. Jak se vám to podařilo?
Měl jsem možnost si přivést některé hráče z Písku, což mi vedení SK Siko umožnilo. Docela dobře se podařilo dát dohromady partu nových hráčů s těmi, co už v Čimelicích působili. Na partě jsem si vždycky zakládal a moc mi záleželo na tom, aby se to povedlo i v Čimelicích. Hned první rok jsme postoupili do krajského přeboru, kde A tým působí dodnes a rozhodně tam nikdy nehrál druhé housle.

Když jste skončil s trénováním, věnoval jste se v Čimelicích funkcionářské práci. Na jakou sezonu nejvíc vzpomínáte?
V Čimelicích jsem působil jako trenér a pak jako manažer. Nejradši vzpomínám na tři sezony. První je ta, kdy jsme postoupili do krajského přeboru. Pak na tu nováčkovskou, kdy jsme sice díru do světa v krajském přeboru neudělali, ale se stejným mužstvem jako v A třídě jsme hráli dobrý fotbal a překvapili nejednoho soupeře. Pak rád vzpomínám na tu sezonu, kdy jsem už působil jako manažer a tým vedl Tomáš Smrčina. Podle mého názoru se v té době hrál v Čimelicích nejlepší fotbal všech dob. Sešel se totiž skvělý tým a vše sedlo, jak by mělo. To byla krásná sezona.

Celý rozhovor s Janem Růžičkou najdete v papírových Píseckých postřezích. 

Diskuse k článku - 6 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Růža 

    Reagovat

     

    Jen bych rad upozornil ze jsem v Cimelicich skoncil na vlastni zadost. Nevim kde berete informace.

    Vloženo 15.6.2020 01:19:33

  • Divak 

    Reagovat

     

    A proto vas ted za zady odstrelili v cele s Rostou. Konec Cimelic

    Vloženo 13.6.2020 21:20:25

    • Písečák 

      Reagovat

       

      Neboj, on si tam Kadlec s Pávcem zase dotáhnou nějakou jinou naplaveninu, aby si dál uspokojovali svoje ega

      Vloženo 14.6.2020 08:51:59

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Když sám říká, že pod TS se hrál historicky nejlepší fotbal? Máte to trochu pomotané, není třeba za vším hledat "kampaň" xdd

      Vloženo 14.6.2020 11:48:16

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace