Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2020 15:52:00

Na mou otázku pan premiér neodpověděl

Na mou otázku pan premiér neodpověděl

Prohlášení předsedy parlamentního klubu KDU-ČSL

 Děkuji předsedovi vlády za odpověď na mojí interpelaci. Pan premiér neodpověděl na mou otázku ve věci souvislosti velvyslanecké funkce a bezpečnostní prověrky přímo. Nicméně věřím, že tuto jeho reakci mohu chápat jako odpověď nepřímou. A to v tom smyslu, že je nepředstavitelné, aby se o osobě bez bezpečnostní prověrky uvažovalo na velvyslanecký post v důležité členské zemi Severoatlantické aliance.

Předseda vlády poukazuje na fakt, že projednávání velvyslaneckých nominací probíhá v režimu „vyhrazené“. Je tomu skutečně tak. Proto doufám, že pan premiér zajistí, aby žádný člen jeho vlády veřejně nevyhlašoval, že Jana Kohouta „chystají jako velvyslance do Říma“. Není to totiž v souladu s režimem, na který pan premiér poukazuje.

Chci také věřit, že je zajištěno, aby Jan Kohout ve funkci náměstka ministra spravedlnosti nepřicházel do styku s žádnými utajovanými skutečnostmi a aby tímto jeho omezením nebyl narušen chod ministerstva. Paní ministryně Benešová jistě dobře ví, že opak by byl závažným porušením zákona.

dopis


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama