Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fuksa s Dostálem si dojeli v Račicích pro další vítězství, Ježová uspěla s dvěma různými parťačkami

V Labe aréně v Račicích pokračují závodní testy reprezentačního družstva rychlostních kanoistů. Mimořádně nabitý program mají největší esa národního týmu – Martin Fuksa a hlavně Josef Dostál, který si na prodloužený víkend naplánoval celkem šest startů.

Josef Dostál
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Sobotní finálový blok zahájilo finále singlkajakářů na 500 metrů. Největší favorit Josef Dostál zvítězil v silně obsazeném závodě s výrazným náskokem.

"Byli bychom dobře připravení na olympiádu, protože jsme všechno směřovali k začátku srpna. To, jaké teď jezdím výsledky a časy, je hodně slibné," uvedl Dostál.

Tropické vedro a protivítr v závodě singlkanoistů ustál nejlépe Martin Fuksa. Trať na 500 metrů, na níž získal před pěti lety titul mistra světa, ovládl o sekundu a půl před Filipem Dvořákem.

"Kdyby člověk chtěl, mohl by si stěžovat na všechno. Já jsem rád, že je teplo, i když pro sport to asi není ideální. Mrzí mě ale protivítr, protože už dlouho jsem nezajel v Račicích dobrý čas, a když fouká vítr proti vám, tak to prostě nejde, přiznal Fuksa.

Největší ženská naděje pro Hry v Tokiu Jana Ježová se po včerejším triumfu v individuálním závodě prosadila i na další olympijské trati, a to hned dvakrát. Spolu s Martinou Malíkovou i Denisou Řáhovou vyhrála na deblkanoi závod na 500 metrů.

"Jsem na to sama zvědavá, co řeknou trenéři. Jedna z holek je víc silová, druhá zas víc do fyzičky. Sama nedokážu říct, co je lepší," vyhnula se porovnání obou parťaček Ježová.

O tom, na kterou trať se v olympijské kvalifikaci zaměří, zatím jasno nemá. "Ve hře je singl na 200 metrů nebo C2 na 500 metrů. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, přeci jen máme ještě víc než rok," uzavřela Ježová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články