ČESKÉ BUDĚJOVICE: Jihočeský kraj podpoří dobrovolné hasiče částkou 26,8 milionu korun. Dotaci...

ČESKÉ BUDĚJOVICE: Jihočeský kraj podpoří dobrovolné hasiče částkou 26,8 milionu korun. Dotaci využijí při nákupu vozidel, stříkaček či na výstavbu zbrojnic

Nákup vozidel, přenosných motorových stříkaček, dýchacích přístrojů či výstavba zbrojnic. Na to vše poputuje 26,8 milionu korun z dotace od Jihočeského kraje, kterou si rozdělí sbory dobrovolných hasičů (SDH). Celkem se jedná o 84 projektů. Rozhodnutí krajského zastupitelstva potvrdil náměstek hejtmanky Pavel Hroch.

„Dotace má přispět na lepší materiální vybavení, obnovu vozového parku či vlastního zázemí našich milých dobráků. Cílem je zvýšení jejich akceschopnosti při zásazích, které provádějí často v tzv. první linii,“ uvedl náměstek hejtmanky s tím, že kraj takto podporuje SDH pravidelně.

Ze zmíněných 84 projektů pak Hroch jmenoval například výstavbu hasičské zbrojnice v Adamově na Českobudějovicku s dotací 2,98 milionu, nákup přenosné motorové stříkačky pro SDH v Paměticích na Písecku s dotací 185 tisíc, pořízení dopravního automobilu s požárním nákladním přívěsem pro SDH Mečichov na Strakonicku s dotací 300 tisíc, nákup přetlakových dýchacích přístrojů pro SDH Chlum u Třeboně na Jindřichohradecku s dotací 189 tisíc, pořízení přetlakového ventilátoru pro SDH v Planá nad Lužnicí na Táborsku s dotací 55 tisíc, nákup požárního přívěsu k převozu prostředků požární ochrany pro SDH Oseky na Prachaticku s dotací 37 tisíc a pořízení hasičského zásahového přívěsu pro SDH v Přídolí na Českokrumlovsku s dotací 120 tisíc korun.

Finanční pomoc od kraje vítá starosta jihočeských dobrovolných hasičů Jiří Žižka: „Je to důkazem toho, jak si kraj našich dobráků váží. Velice mě těší, že se tato pomoc dostává k hasičům i v těch nejmenších obcích a osadách a pomáhá jim zlepšovat podmínky k práci.“

(tzjč)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře