Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Augsburg udělal krok k záchraně, Haalandův zásah v nastavení oddálil oslavy Bayernu

Dortmund zvítězil díky brance Erlinga Haalanda z páté minuty nastavení v německé lize v Düsseldorfu 1:0 a oddálil mistrovské oslavy Bayernu Mnichov. Ten si poradil s Mönchengladbachem 2:1 a tři kola před koncem má před druhým Dortmundem sedmibodový náskok. Fotbalisté Augsburgu vyhráli díky gólu Floriana Niederlechnera z první minuty 1:0 v Mohuči a udělali výrazný krok v záchraně mezi elitou. Tým s třemi Čechy, z nichž ale žádný do zápasu nezasáhl, má tři kola před koncem na třináctém místě sedmibodový náskok na pásmo sestupu.

Erling Haaland z Dortmundu se raduje z branky
zdroj: Reuters autor: Leon Kügeler

Úspěšný reparát za nečekanou remízu s posledním Paderbornem složili fotbalisté Lipska. Na stadionu Hoffenheimu vyhráli 2:0 po dvou brankách Daniho Olma, čímž se přiblížili k účasti v příštím ročníku Ligy mistrů. Theodor Gebre Selassie se asistencí podílel na výhře Brém 5:1 nad posledním Paderbornem.

Útočník Niederlechner čekal na gól 857 minut, než rozhodl záchranářský duel mezi Augsburgem a Mohučí akrobatickou střelou o zem už po 43 sekundách. Ohrožení domácí se celý zápas tlačili za vyrovnáním, ale neuspěli i kvůli několika kvalitním zákrokům augsburského brankáře Andrease Lutheho, jenž dostává přednost před Tomášem Koubkem. Na lavičce zůstal také zkušený Marek Suchý, Jan Morávek je zraněný.

Je nám líto, video expirovalo.
Mohuč podlehla Augsburgu

V 17. minutě všem zatrnulo, když po hlavičkovém souboji s hostujícím obráncem Felixem Uduokhaiem spadl nekontrolovaně hlavou na zem mohučský útočník Taiwo Awoniyi. Kmenový hráč Liverpoolu byl odnesen z trávníku s krčním límcem a převezen do nemocnice na vyšetření, jež potvrdilo těžký otřes mozku. Klub oznámil, že mladý Nigerijec byl schopen komunikovat.

V druhém nedělním duelu remizoval Leverkusen 1:1 na hřišti Schalke a posunul se na čtvrté místo tabulky, jež zaručuje postup do Ligy mistrů. Domácí vedli od 51. minuty po proměněné penaltě kapitána Daniela Caligiuriho a dlouho živili šanci na to, že po 12 zápasech ukončí sérii bez vítězství. V 81. minutě si ale Juan Miranda pod tlakem srazil do branky Wendellovu zpětnou přihrávku a zápas skončil dělbou bodů. Schalke stanovilo 13. utkáním bez výhry klubový rekord a je deváté.

Je nám líto, video expirovalo.
Schalke remizovalo s Leverkusenem

Haaland vystřelil Dortmundu výhru

Pokud by Borussia v Düsseldorfu prohrála a Bayern večer zdolal Mönchengladbach, mohl si zajistit osmý titul za sebou. Zásluhou střídajícího Haalanda, který se trefil hlavou, ale Dortmund korunovaci bavorského celku přinejmenším oddálil. "Dobré týmy vítězí i ve špatných dnech," citoval klubový web devatenáctiletého Nora, který dal od lednového příchodu ze Salcburku ve dvanácti ligových zápasech jedenáct gólů.

Mönchengladbach v duelu s Bayernem skóroval už v 16. minutě, jenže branka Jonase Hofmanna kvůli ofsajdu neplatila, a tak na druhé straně udeřili domácí. Joshua Zirkzee vystihl přihrávku gólmana Yanna Sommera a pohotově napálil míč do opuštěné branky. Borussia vyrovnala do konce poločasu po vlastní trefě obránce Benjamina Pavarda.

Čtyřiadvacetiletý mistr světa s Francií však své zaváhání napravil v 86. minutě, kdy před brankou našel volného Leona Goretzku, jenž Bayernu vystřelil desátou ligovou výhru za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Haaland zajistil Dortmundu další výhru

Brémy zvládli duel za dne tabulky

V souboji dvou nejhorších týmů bundesligy mezi Brémami a  Paderbornem nejprve kosovský záložník Brém Milot Rashica neproměnil v 19. minutě penaltu. O necelou minutu později jeho zklamání zažehnal spoluhráč Davy Klaassen, jenž se hlavou opřel do Gebre Selassieho centru a otevřel skóre.

V 32. minutě uviděl rekordní 17. žlutou kartu v ligové sezoně domácí záložník Klaus Gjasula, čímž překonal Tomasze Hajta, jenž v dresu Duisburgu v ročníku 1998/99 nasbíral o jednu žlutou méně.

Do konce poločasu rozhodli o triumfu Brém Juja Osako a znovu Klaassen. Čtvrtou trefu Werderu přidal Maximilian Eggestein. Hostujícího gólmana Jiřího Pavlenku překonal zblízka Abdelhamid Sabiri. Konečné skóre zařídil v nastavení Niclas Füllkrug.

Brémy se dotáhly na šestnáctý Düsseldorf, který drží barážovou pozici, a ztrácí tři body na Mohuč, jež je na první pozici znamenající záchranu v soutěži. Mohuč má ale k dobru nedělní souboj s Augsburgem.

Utkání Hoffenheim - Lipsko
zdroj: Reuters autor: Uwe Anspach

Lipsko zvládlo dueal Hoffenheimem

Kouč Lipska Julian Nagelsmann prožil povedený návrat na stadion svého bývalého klubu, naopak Hoffenheimu se po odvolání Alfreda Schreudera nepodařila premiéra s nezvyklým pětičlenným trenérským týmem.

Hlavní rozhodčí sice nařídil proti Lipsku v úvodu penaltu, ale po zásahu videa ji odvolal kvůli ruce domácího hráče. Chvíli nato Olmo otevřel skóre a hned po dvou minutách přidal španělský záložník druhý zásah další přesnou ranou.

Hoffenheim mohl snížit, ale Moanes Dabur orazítkoval tyč a Christoph Baumgartner nepřekonal ve velké šanci brankáře Pétera Gulácsiho. Krátce před pauzou selhal i kanonýr hostů Timo Werner.

Německý reprezentant se mezi střelce zapsal na začátku druhé půle, nicméně jeho 26. ligová trefa v sezoně neplatila kvůli ofsajdu. Domácí už se na odpověď nezmohli, v závěru je naopak podržel gólman Oliver Baumann.

Je nám líto, video expirovalo.
Lipsko si po výhře v Hoffenheimu upevnilo třetí místo

Hertha Berlín, za niž odehrál celý zápas český reprezentant Vladimír Darida, podlehla doma Frankfurtu 1:4. Krzysztof Piatek poslal v 24. minutě Herthu do vedení, jenže v závěru poločasu byl vyloučen Dedryck Boyata a hosté po změně stran v početní výhodě čtyřikrát udeřili. Dvakrát se prosadil André Silva.

Wolfsburg doma remizoval s Freiburgem 2:2, přestože po 27 minutách vedl 2:0. Oba góly zařídil Wout Weghorst, který se jednou trefil z penalty. Další dvě branky neuznal domácím videorozhodčí, a tak Freiburg na přelomu poločasů srovnal.

V souboji dvou nováčků zvítězil Union Berlín na hřišti Kolína nad Rýnem 2:1. Union v lize naplno bodoval po sedmi kolech, domácí čekají na výhru stejnou dobu.

Německá fotbalová liga - 31. kolo:

Hoffenheim - Lipsko 0:2 (9. a 11. Olmo), Hertha Berlín - Frankfurt 1:4 (24. Piatek - 62. a 86. Silva, 51. Dost, 68. N'Dicka), Düsseldorf - Dortmund 0:1 (90.+5 Haaland), Wolfsburg - Freiburg 2:2 (14. a 26. z pen. Weghorst - 43. Holer, 46. Sallai), Kolín nad Rýnem - Union Berlín 1:2 (90.+2 Córdoba - 39. Friedrich, 67. Gentner), Paderborn - Brémy 1:5 (66. Sabiri - 20. a 39. Klaassen, 34. Osako, 59. Eggestein, 90+2 Füllkrug), Bayern Mnichov - Mönchengladbach 2:1 (26. Zirkzee, 86. Goretzka - 37. vlastní Pavard), Mohuč - Augsburg 0:1 (1. Niederlechner), Schalke - Leverkusen 1:1 (51. Caligiuri z pen. - 81. vlastní Miranda).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články