Hlavní obsah

Australan volal na policii kvůli krádeži marihuany. Mimoděk se tím udal

Novinky, mšv

Australan William Pointon se ocitl u soudu kvůli pěstování marihuany. Vinit z toho však může jen sám sebe, protože se na policii udal dobrovolně, když pojal podezření, že mu jeho výpěstky krade místní omladina. Strážníci v jeho domě nalezli 69 rostlin konopí, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pointon volal na policii loni v květnu s obavou, že by se jeho drahocenné rostlinky mohly dostat do rukou dětí. Nevědomky si tím na sebe ušil bič, protože mu do jeho domu ve městě Tennant Creek v Severním Teritoriu dorazili strážníci, kteří našli desítky 1,5 metru vysokých rostlin.

Jednašedesátiletý Pointon se svým o pět let mladším partnerem Ramonem Patonem stanul tento týden u soudu. „Fakt, že zavolal na policii a v podstatě se udal za pěstování marihuany, je dost významným faktorem,“ uvedl jeho obhájce Noah Redmond.

Domácí pěstování konopí je běžné, je třeba ho uzákonit, slibují poslanci

Domácí

„Přestože by podle něj mělo být užívání marihuany legální, je si vědom toho, že jde o zakázanou činnost. Děti ale nejsou schopny tak závažných rozhodnutí, zda je správné marihuanu kouřit či nikoli, a neměly by k ní mít přístup. Proto uvědomil policii,“ hájil čisté úmysly svého klienta advokát.

Redmond uvedl, že jeho klient nikdy marihuanu kvůli penězům neprodával, ale občas jí se svými přáteli směnil například za pivo. Pointon se bez okolků přiznal, že marihuanu pěstuje už zhruba 40 let.

Oba muži byli uznáni vinnými, na druhou stranu jim bylo přičteno k dobru, že nejsou drogovými dealery. O výši trestu se rozhodne samostatně.

V Británii chytili nejmladšího drogového dealera. Je mu sedm

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám