15. června 2020 • 08:00

Velká smůla Sáblíkové! Bouřky a povodeň jí vyplavily dům a zahradu

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extrémní bouřky a následná povodeň zasáhly i dům a zahradu české rychlobruslařské hvězdy Martiny Sáblíkové v Počítkách na Žďársku. Obydlí trojnásobné olympijské vítězky na kraji vesnice sice výrazně poničené není, zahradu však voda stékající z nedalekého lesa značně poškodila. U Sáblíkové museli zasahovat i hasiči.



„Povodeň zasáhla celou naši vesnici, nejvíc její střední část. Já bydlím na kraji, ale na můj dům se valila voda z luk a pastvin od lesa. Pod vodou mám celou zahradu, která se nedávno dodělávala, voda natekla i do domu, takže jsme s rodinou vzali kýble, hadry a vytírali jsme,“ uvedla Sáblíková ve vyjádření pro ČTK s tím, že se s náporem vody dokázali vcelku vyrovnat.

Odtoku vody ze zahrady nakonec pomohly i bagrem vytvořené strouhy. „Musím ocenit vzájemnou solidaritu všech lidí tady, opravdu hodně si pomáhají. Byli u mě hasiči, sousedé z vesnice mi bagrem udělali odtok vody pryč ze zahrady. Ač jsou to pro spoustu lidí hodně těžké chvíle, všichni jsou skvělí,“ ocenila třiatřicetiletá sportovkyně pomoc okolí v obci, do které se nedávno přestěhovala.

Stejně jako další lidé v regionu se ale i Sáblíková musela připravovat na případnou druhou vlnu záplav. Více na Blesk.cz ZDE>>>

Zahrada rychlobruslařky Martiny Sáblíkové skončila po mohutném dešti pod vodou
Zahrada rychlobruslařky Martiny Sáblíkové skončila po mohutném dešti pod vodou

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana deníku Sport 15. června Titulní strana deníku Sport 15. červnaFoto Sport

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud