Kofola nabídne čepovanou vodu ze sudu

Kofola nabídne čepovanou vodu ze sudu

Kofola je v České republice kultovním nápojem. Nicméně nejprodávanějším nápojem v Česku je čistá voda. Kofolu a vodu spojuje více, než jen jejich podstata nápoje – pravděpodobně mají společnou budoucnost. Vedení Kofoly chystá rozšířit svůj sortiment o čepovanou vodu ze sudu.

Voda z kohoutku, perlivá voda, neperlivá voda, voda s citronem, pramenitá voda, sodovka… nově v nabídce restauracích může přibýt čepovaná voda ze sudu a postará se o to právě Kofola. Majitel firmy Kofola, Jannis Samaras, se nechal v rozhovoru pro Seznam Zprávy slyšet, že plánují produkovat vodu ze sudu.

Mělo by k tomu dojít už letos v létě, kdy se voda začne prodávat v Salatériích UGO. Pokud o ni bude zájem, osloví klasické restaurace. Voda v sudu bude pořízena z Rájecké doliny. Čepovaná voda má být dalším z kroků, jak zamezit šíření zbytečných plastů. Uvidíme, jak bude tento projekt v praxi fungovat a jakým způsobem ho Kofola zpropaguje. Řada restaurací totiž nabízí vodu z kohoutku zcela zdarma nebo za symbolickou cenu.

Podle firmy tkví unikátní prvek vody ze sudu v tom, že zaručeně neobsahuje chlór a zákazník také zná místo původu. Pokud se ptáte na cenu, tak zatím není přesně známá. V současnosti se ladí poslední detaily technologie, legislativy a zprocesování. Cena bude závislá i na tom. Avšak podle Samarase by cena neměla překročit klasickou cenu pramenité vody, na kterou jsou hosté zvyklí. Samaras současně spoléhá na restaurace, které se zabývají zdravým stravováním a udržitelností. Projekt je jedním z kroků posunout společnost k udržitelnosti. Samaras má za cíl zero waste a carbon neutral do roku 2030.

 

Zdroj, foto: seznamzpravy.cz

Zajímá se o tvůrčí psaní a online marketing. Studuje marketingovou komunikaci. Ve volném čase (kterého moc není) spravuje svůj blog - bezkiki.cz. Její život by nebyl kompletní bez rodiny, přátel, smíchu, hudby a dobrého jídla.

Komentáře

Nahoru