15. 6. 2020

Novinka pod lupou: Crossing Swords (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Crossing Swords
Žánr komedie, animovaný
Stanice Hulu
Premiéra 12. 6. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 25 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Dobrosrdečný Patrick vždy chtěl být hrdinou. Když konečně získá své vysněné místo králova panoše, rychle zjistí, že královské sídlo je plné nadržených monarchů, podvodníků a šarlatánů. Válka, vražda, nahota – kdo by věřil, že lidé v království žijí tak vzrušujícími životy?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Po nadějnějším Central Parku jsme zpět u animáků, které nejsou pro mě.

Tento kousek se opět v plné síle vrací k nechuťárnám a obhroublým vtípkům. Někdy bych chtěla vidět podobné seriály v hrané verzi, jestli by se na stejných stanicích dokázaly uchytit. Přijde mi, že tím, že je seriál animovaný, se automaticky omlouvá míra jeho nevkusu. Ale co já vím, třeba právě tento typ sprostého humoru lidi baví. Přece jen většina animáků žije nekonečně dlouho.

Se všemi souložící královna byla vrchol, krmení výkaly už jen třešničkou na dortu. Další díly vynechám.

  • nechutný humor
  • nesympatické postavy
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Když jsem viděl, že Eva dala 10 %, tak jsem si hned řekl, že se na to musím podívat a zhodnotit, jestli to není třeba její averzí k animákům. Navíc jsem to měl ve chci vidět, tak jsem to jen akceleroval.

Tak a je to fakt tak hrozné? No… Není. Ale že by to bylo výrazně nějak dobré se říct taky nedá. Záleží, jestli jste naladěni na infantilní humor a budete si užívat divný figurkový design. Trochu vzdáleně to připomíná Paniku v městečku, jen tady humor více spoléhá na tu dialogovou stránku, která ale bohužel odpovídá vtípkům, které vás bavily možná tak na základní škole. A zároveň to nemá takový nadhled jako South Park, aby člověk sem tam laciný humor odpustil.

Zpátky k figurkovému designu. Ten jsem si nesmírně užíval. Mnohem víc než všechno ostatní. Možná kdyby se tam tolik nemlelo a víc pracovali s designem figurek. Ne že by šlo o jejich grimasy, ale tělíčka mají různé převleky plus se sem tam objeví i nějaký jiný nenápadný vizuální vtípek.

Celá první epizoda se tedy věnuje cestě za vysněným rytířstvím a trpí tím, že není moc vtipná. I když sem tam koutky mírně cuknou, tak na zábavný animák to je málo.

  • design
  • vizuální vtípky
  • dialogové vtípky
50 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
sandokan555

sandokan555

Ragelly ma urcite radost ze to dostalo druhu seriu :D.
před 3 roky
Další články k tématu