Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Město Šumperk vypsalo druhé kolo výběrového řízení na tajemníka

15. června 2020 - 12:41

Zpět na seznam článků

Zájemci mohou podat přihlášku do úterý 30. června

Město Šumperk vypsalo druhé kolo výběrového řízení na tajemníka

Město Šumperk vypsalo druhé kolo výběrové řízení na tajemníka foto: archiv sumpersko.net

Město Šumperk opakovaně vypisuje výběrové řízení na funkci tajemníka.

V prvním výběrovém řízení, které se uskutečnilo na konci května, nebyl vhodný kandidát vybrán, město proto vypsalo výběrové řízení nové. „Do prvního kola se přihlásilo dvanáct uchazečů o post tajemníka, na výběrové řízení jich nakonec dorazilo devět,“ uvedla tisková mluvčí šumperské radnice Soňa Singerová.

Nový tajemník by měl nastoupit 12. září. Řídit bude tým zhruba dvě stě dvaceti zaměstnanců. Mezi jeho hlavní úkoly bude patřit řízení a koordinace chodu úřadu a výkonu státní správy. Vedoucí úřadu nesmí vykonávat funkce v politických stranách a v politických hnutích.

V požadavcích, které by měl uchazeč o tuto funkci splňovat, je například vysokoškolské vzdělání, organizační a řídící schopnosti, dobré komunikační schopnosti a umění jednat s lidmi či umění kultivovaného písemného vyjadřování. „Ve výběrové komisi usedlo kompletní vedení města - starosta Tomáš Spurný, místostarostové Marta Novotná a Jakub Jirgl, současný tajemník Petr Holub, vedoucí kanceláře tajemníka Marie Dvořáčková a tajemník z Přerova Petr Mlčoch,“ informovala mluvčí.

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Písemnou přihlášku se všemi požadovanými přílohami je třeba doručit osobně na podatelnu Městského úřadu, nám. Míru 1, Šumperk do 30. června do patnácti hodin, nebo poštou v uzavřené obálce (rozhodující je podací razítko podatelny úřadu) na adresu - Město Šumperk, starosta města, nám. Míru 1, 787 01 Šumperk. „Opakovaně se může přihlásit do výběrového řízení i účastník prvního kola,“ upřesnila Soňa Singerová.

PaedDr. Petr Holub foto: archiv sumpersko.net

Funkci tajemníka dosud zastává Petr Holub, který v září odchází. „Ve funkci končí po bezmála třiceti letech, důvodem je důchodový věk. Petr Holub je nejdéle sloužícím tajemníkem v širokém okolí. Na Městském úřadu v Šumperku působí od května 1991 jako vedoucí odboru školství a sociálních věcí, post tajemníka převzal v listopadu 1992,“ sdělila mluvčí úřadu.

Autor: red., mus - S. Singerová, S. Adoltová

Fotogalerie

Město Šumperk vypsalo druhé kolo výběrové řízení na tajemníka  foto: archiv sumpersko.net

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.