Dnešní dopoledne se běžci sjeli do Ostravy Hrabové, kde se konal odložený Kateřinský běh na 5 km zařazený do Moravskoslezského běžeckého poháru, který měl být již v měsíci dubnu.

Na startu se sešlo okolo 90 závodníků. Počasí přálo a oproti včerejšku, kdy teploty atakovaly tropickou třicítku, dnes byly podmínky ideální. Jelikož se jedná o závod zařazený do MBP, tak se opět sešla celá krajská běžecká elita, aby se utkala o cenné body.

Mezi muži i ženami opět potvrdili role favoritů Petr Muras a Petra Pastorová. První jmenovaný z SSK Vítkovice s přehledem vyhrál v čase 0:16:45, ale o druhé místo se vedl souboj mezi Markem Radomským (0:17:42) a Ondrou Dominikem z MK Seitl (0:17:45), z něhož vyšel vítězně Marek.

Mezi ženami opět kralovala Petra Pastorová z MK Seitl (0:18:37), druhá skončila Hanka Legerská z SSK Vítkovice (0:19:31) a třetí místo brala Magdaléna Drastichová z MK Seitl (0:19:41). Po skončení závodu se většina běžců přesunula do restaurace Stodola, kde na ně čekalo občerstvení v podobě chlazeného pivka!