V Divadle Spejbla a Hurvínka uvidíte jedinečné představení pro nejmenší mimiňáky

Divadlo S+H uvádí 14. a 16. června jediné představení svého druhu na českém trhu určené pro nejmenší diváky od jednoho do tří let. Představení nazvané Žeryčku, hop! je šité na míru právě pro »mimiňáky« a mělo by pro ně být úvodem do divadelního světa. Velcí diváci si v červnu mohou poslechnout rozhlasový Tobogan s panem Spejblem!

Žeryčku, hop!

Půlhodinové představení Žeryčku, hop! připravila autorka a režisérka Janka Ryšánek Schmiedtová a výtvarník David Janošek, hudbu složil Mario Buzzi. Představení uvedeme 14. a 16. června vždy od 10.30 a 13 hodin. Hlavní roli získal, jak jinak, letošní oslavenec – devadesátiletý pejsek Žeryk. Tato interaktivní divadelní inscenace je vytvořená přímo pro vnímání těch skutečně nejmladších diváků. Pro pejska Žeryka se obyčejná procházka do parku změní v nádherné dobrodružství. Vydejte se spolu s ním do světa nad zemí. Do světa těch, co umí lítat, ptáků i mraků, do světa planet, kouzelných vesmírných tvorů a zářících hvězd. Napočítejte s Žerykem do nekonečna a pak se vraťte zpátky na zem! „Kdo nestihne naše červnová představení, nemusí smutnit, na repertoáru divadla bude Žeryčku, hop! samozřejmě také hned po prázdninách,“ říká Denisa Kirschnerová, ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka. „Pro chvíle volna o prázdninách máme pro děti připravenu zábavnou stránku na webu divadla, kde mohou najít loutkové seriály, informace o tom, jak vzniká loutkové představení, omalovánky a hry ke stažení a spoustu dalšího,“ dodává Kirschnerová.

Tobogan s panem Spejblem

Dnes již kultovní pořad Tobogan na Českém rozhlasu Dvojka se bude 20. června vysílat právě z Divadla Spejbla a Hurvínka. Důvodem je letošní oslavenec pan Spejbl, jenž slaví 100. narozeniny, a proto bude také hlavním tématem pořadu. Zábavnou talk-show moderuje za účasti diváků Aleš Cibulka. Hostem, který v pořadu i zazpívá (a nejen písničku věnovanou oslavenci Mám doma tři Spejbly), bude herec Igor Orozovič. Lístky jsou k zakoupení v pokladně divadla.

Nová hra Hotel Spejbl

Do konce června zkoušíme nové představení pro dospělé diváky, které bude mít premiéru 1. října 2020. Připravuje ho tvůrčí tým Kirschner-Král-Lstibůrek, který již v minulosti připravil představení nejen pro děti, ale i pro dospělé, např. Spejbl a město hříchu. Trio tvůrců nás v novém představení Hotel Spejbl seznámí s podivnými »nocležníky« tohoto hotelu, provedou nás spletitými zákoutími lidské duše a v duchu omnia vincit amor (vše překoná láska) přinesou potřebnou naději. Představení je technologicky velmi náročné. Spolupracují na něm light-designéři či umělci věnující se sound-animaci. Představení vychází z původního projektu Robina Krále a Jana Lstibůrka Blázinec, na němž se hudebně podílely osobnosti, jakými jsou Jiří Suchý, Marek Eben, Tomáš Hanák, Ewa Farna, Iva Pazderková ad. Představení slibuje prolnutí tradice S+H se současnou řečí divadla.

Foto: Divadlo Spejbla a Hurvínka / R. Janouschek