Češi v zahraničí: Škoda zlomil Muslerovi nohu, pak gólem porazil Galatasaray

15.06.2020, 22:26
Aktuality
Bývalý útočník Slavie Milan Škoda se trefil v turecké lize a pomohl svému Rizesporu porazit Galatasaray Istanbul, ovšem také nešťastně zranil uruguayského brankáře Fernanda Musleru. V Polsku se trefil kapitán Rakówa Czestochowa Tomáš Petrášek.

Německo


Patrik Schick nastoupil v základní sestavě Lipska na hřišti Hoffenheimu a přispěl k vítězství 2:0. Na trávníku vydržel 68 minut, pak jej vystřídal Ademola Lookman. Za domácí tým odehrál celé utkání obránce Pavel Kadeřábek.

Hertha Berlín prohrála na domácím hřišti 1:4 s Frankfurtem i kvůli vyloučení Boyaty na konci prvního poločasu. Do té doby totiž vedla 1:0. Celé utkání na domácí straně odehrál záložník Vladimír Darida.

Brankář Jiří Pavlenka a obránce Theo Gebre Selassie pomohli Brémám k důležitému vítězství 5:1 v Paderbornu. Oba dva odehráli kompletních 90 minut. Brémy zůstávají sice na sedmnácté sestupové pozici, ale mají už stejně bodů jako Düsseldorf na barážové příčce. Na záchranu scházejí Werderu tři kola před koncem tři body.

Záložníci Josef Hušbauer a Ondřej Petrák nastoupili v pondělním utkání v Bielefeldu v základní sestavě Dynama Drážďany. Petrák dostal v 57. minutě žlutou kartu. Hušbauer byl střídán v 70. minutě. Jejich tým ale prohrál jednoznačně 0:4 a v tabulce zůstává poslední s pětibodovou ztrátou na baráž.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík odchytal celé utkání ze Sevillu na půdě Levante. Jeho tým tam nakonec remizoval 1:1. Vaclíka překonal tři minuty před koncem jeho vlastní spoluhráč Diego Carlos.

Turecko


Obránce Filip Novák odehrál v pátek celý zápas za Trabzonspor, který zvítězil 3:1 na hřišti Göztepe v Izmiru. Trabzon vede tabulku o skóre před Basaksehirem.

Kasimpasa zvítězila 2:1 na hřišti Malatyasporu. V závěru zápasu si zahrál poslední čtyři minuty záložník David Pavelka, který se vrátil po dlouhém zranění kolena.

Stejným výsledkem 2:1 vyhrál také Antalyaspor na půdě Beşiktaşe Istanbul. Celé utkání v dresu hostů odehrál v obraně Ondřej Čelůstka.

Útočník Milan Škoda se v dresu Rizesporu radoval z vítězství 2:0 nad Galatasarayem Istanbul. Za 89 minut na trávníku toho stihl opravdu hodně. Nejdřív odnesl srážku s bývalým slávistou zlomenou nohou brankář soupeře Fernando Muslera. Pak ve 42. minutě Škoda neproměnil penaltu, nicméně vzápětí vyraženou střelu dorazil do sítě. Vystřídán byl český útočník, pro kterého to byl 99. ligový gól kariéry, v 89. minutě.

Po zápase se Škoda Muslerovi na dálku omlouval přes sociální sítě. "Moc mě mrzí, co se stalo. Věřím, že se brzy zotavíš, jak nejrychleji to jen půjde a budeš zase zdravý a na hřišti. Výhra pro nás byla důležitá, ale vyměnil bych ji za tvoje zdraví," napsal Škoda.



Maďarsko


Puskás Akadémia remizovala 2:2 v Debrecínu. Útočník David Vaněček odehrál v jejím dresu celé utkání. Záložník Jakub Plšek zůstal po celé utkání na lavičce náhradníků.

Polsko


Obránce Tomáš Petrášek otevřel po asistenci Petra Schwarze skóre utkání mezi Rakówem Czestochowa a Zaglebie Lubin. Oba Češi odehráli celé utkání a jejich tým se nakonec radoval z vítězství 2:1. Petrášek ještě v 90. minutě dostal žlutou kartu.

Korona Kielce prohrála doma s Lechem Poznaň jednoznačně 0:3. Od 72. minuty hrál za domácí tým také útočník Michal Papadopulos.

Jagiellonia Bialystok na vlastním stadionu nestačila na Piast Gliwice a prohrála 0:2. Od 79. minuty byl na hřišti i český záložník Tomáš Přikryl. Jeho kolega Martin Pospíšil nehrál kvůli trestu za žluté karty.

Útočník Tomáš Pekhart nastoupil v základní sestavě Legie Varšava, která ovšem tentokrát prohrála 0:2 v Zabrze s tamním Górnikem. Pekhart byl střídán v 68. minutě.

Celé utkání v dresu Cracovie Krakov odehrál obránce David Jablonský. Už v páté minutě dostal žlutou kartu. Duel s Wislou Plock skončil nerozhodně 1:1.

Slovensko


Obránce Petr Pavlík odehrál za Pohronie s kapitánskou páskou celé utkání proti Trenčínu, který hraje své domácí zápasy v azylu v Žilině. Pohronie prohrálo vysoko 0:4.

Senica remizovala doma se Seredí 1:1. Pomohli k tomu v domácím dresu dva Češi. Brankář Vojtěch Vorel, který odehrál celé utkání a záložník Dominik Duda, jenž byl střídán v 81. minutě.

Dunajská Streda rozstřílela doma Michalovce 5:0. Čisté konto si zapsal český brankář Martin Jedlička.

Záložník Erik Daniel nastoupil v základní sestavě Slovanu Bratislava, který porazil doma Ružomberok 1:0. Daniel odehrál 68 minut, než jej vystřídal Vladimír Weiss. Slovan rozhodl v 89. minutě a je už jen krůček od zisku mistrovského titulu. Čtyři kola před koncem má na druhou Žilinu desetibodový náskok.

Slovinsko


Záložník Marcel Čermák odehrál 83 minut za Aluminij na hřišti favorizovaného Mariboru. Domácí zvítězili jasně 3:0.

Rumunsko


Gaz Metan Medias pod vedením trenéra Dušana Uhrina mladšího remizoval 0:0 na hřišti Astry Giurgiu. Poslední desetiminutovku odehrál za hosty český záložník Lukáš Droppa. V tabulce skupiny o titul je nyní Gaz Metan na posledním šestém místě, ale ztrácí jen dva body na druhé FCSB.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (62)

Přidat komentář
stas87

Petrak zlta, Husbauer zasa stiahnuty po trapnom vykone a SGD v tretej lige.

Reagovat
Kily

klasický obrázek, dneska se tedy Hušbauer asi třikrát i rozeběhl, jinak zase o ničem, ten zápas měl dva super momenty - nejdřív když rozhodčí nenastavil nic v prvním poločase a pak když nic nenastavil ani v tom druhém, jinak to byl souboj lídra druhé ligy s průměrným týmem třetí ligy

Reagovat
stas87

Inak aby som neskoncil ako väcsina tragedov len u smajlika..tak Husbauer ma zle znamky aj od kickeru.

SGD-Darmstadt 2-3, Husbauer 4

St.Pauli-SGD 0-0 Husbauer 4,5

Jahn-SGD 1-2 Husbauer 4

SGD-Aue 2-1 Husbaer 3,5

SGD-VfB 0-2 Husbauer 4

Z toho mala co odohral, tak patril k najhorsim hracom Dynama. Dnes odohrala kompletne cela zaloha hrozny zapas. A Husbauer v tej biede vdaka svojmu pohybu vynikol este viac, rovnako ako proti VfB. Su mrtvi, idu teraz do Kielu a do Sandhausenu. Skratka to co si od neho slubovali, to vobec nenaplnil. A to beriem do uvahy aj fakt, ze absentoval vdaka zraneniu. Samozrejme za ten zostup nemoze len jeden jediny hrac, ale on bol velke sklamanie. Skusis aj argumentovat, ci si si prisiel klasicky len kopnut?

To bolo pre toho Lojzika...ale tak suhlasis so mnou ci nie? Ty Dynamo sledujes pravidelne.

Reagovat
Kily

přede mnou někdo řekne Hušbauer a já mám automaticky rudé oči a pomalu chuť vraždit. Jako na jednu stranu beru, že jeho nebaví hrát se spoluhráči, kteří mají obrovské problémy se základními věcmi, ten tým prostě stojí za hovno, na druhou stranu on si svým přístupem zabouchl dveře k nějakému zajímavému angažmá mimo ČR. On chodí, maximálně vyklusává, po ztrátě míče snaha směrem do defenzívy vlastně žádná, mně už chybí jenom to, aby si tam v klidu zapálil cigaretu a lehl si na lehátko. Lenochod to byl už ve Slavii, proto taky nemohl hrát v základu proti týmům jako Dortmund, Barcelona a Inter, v naší lize mu image vylepšili hráči okolo, kteří to za něho odmakali směre dozadu, v Dynamu ta kvalita není a je strašně vidět, jak na na to kašlal a bylo mu to u hnědky

Reagovat
stas87

Proti VfB ale Donyoh aj Schmidt minimalne behali a snazili sa, on asi trikrat urobil rychlejsi krok. A nie je to o tom, ze je cech ako mi to tu podsuvaju. Ja sledujem Dynamo malo, ale z toho mala co som videl, tak oni maju problem vobec zalozit kombinacu na vlastnej polke od stoperov. Ked pride nakop, tak hrac predlzi loptu za seba ale dalsi spoluhrac je velmi daleko a tak tu loptu zoberie super. Oukej, futbalovo je vyssie ako zvysok zalohy, ale ak ma mat taky pristup, tak nech si to odohraju ti kopaci radsej namiesto neho. A od hry zalohy sa odvija to, ci v zapase budes dominovat alebo branit a spoliehat sa na brejky.

Petrak hra o nieco malo lepsie, nie?

Reagovat
Kily

Petráka mi bylo líto, stejně jako Burnice, jelikož oni dva nejvíce makali na Hušbauera, jelikož se ve středu pole mohli strhat a běhali za dva v Dynamu pořád přetrvává základ fotbalu od Neuhause, a to je zbytečně nezakopávat míč, bohužel to je strašně kontraproduktivní a v pondělí večer to bylo vidět - Uweho Arminia funguje a věděla, co má dělat, Dynamo takhle jede jenom směrem dozadu, kdy hráči posílají přihrávky obráncům a ti brankáři... Ta hra směrem dopředu byla od začátku sezony žalostná a mohlo za to složení týmu - jedinými kreativními hráči se schopností zrychlit hru byli Atik a Horvath a ani jeden z nich nenastupoval pravidelně, Fielo třeba vydržel tak dlouho jen díky tomu, jak moc ho milovali fanoušci. Jinak od zimy jediný smysl hry směrem dopředu znamenal Makienok, který si našel nakopávané míče a dovedl je sklepnout, nebo udržet (bohužel kolikrát neměl ani komu rozehrát),jelikož ten útok nikdo nedoplnil

Reagovat
Kily

tohle se prostě v Drážďanech nepovedlo, od začátku bylo všechno špatně, herně ten tým zaostával za celým zbytkem druhé ligy. Poskládal se mizerný tým, kde vlastně jedinou klíčovou otázkou bylo, jestli byla tragičtější ofenzíva, nebo defenzíva. Komedie přišla v lednu, kdy vedení mělo poměrně solidní sumu na posílení a místo aby investovalo v první řadě do obrany, tak nashromáždilo hlavně ofenzivní hráče. Jediným obráncem byl Petrák, který kdysi nastoupil na stoperu a pak Nikolaou, jehož trenér na několik zápasů stáhl z DM na stopera

Reagovat
stas87

Ona Arminia ma v tomto laufe vsetko, co ma spickovy tim mat. Maju nacvicene ako zalozit utok, kedy vykombinovat, kedy je lepsie nakopnut na Klosa a ten loptu udrzi...skratka vedia, co a ako maju hrat. Dostali suverenne najmenej golov, prehrali doteraz len dva zapasy..

To zasa suhlasim, vcera sa Dynamo nebalo kombinovat na vlastnej polke, vela lopt nestratili ale ako pises, vsetko je to len smerom dozadu. Napriklad mal Ballas loptu, sbehol mu ale len Husbauer a ten bol otoceny celom k vlastnej branke a bol napadany. Bohuzial, on nema sebavedomie, aby sa s loptou otocil, utiekol napadajucemu superovi a potom prihral na kridlo. Takze loptu vratil a zasil sa k lajne namiesto laveho ci praveho obrancu. Nikolaou ani Petrak nepomozu, pretoze im nie je vlastna hra s loptou, oni ju okamzite poslu od seba prec. Preto ten prechod viazne a nebezpecni su len cez standartky.

Rovnaku chybu urobil aj Werder, kedze ho topanka tlaci v utoku. A tazkopadny Selke, bez formy a zapalu hrajuci Selke, to nemoze spasit. Zrani sa ti Rashica a nemas tam koho dat. Johannes Eggestein odpisany, Osako celkom dlho na lavicke a hra ti Bittencourt, ktory sice vystrelil sest bodov vo Freiburgu a Schalke, ale inak je jeho prinos minimalny. Max v tom, ze vie zakricat a spadnut, to zariadi standartku. Vrcholom vseho je, ze tie rohy ci centre kope potom Friedl a vsetko do jedneho su to centre, ktore skonci na prvom hraci supera, ci centruje do miest, kde je jeden ci dvaja nasi ale styria superi. Burnic sa mi zda ze tiez stagnuje V juniorke super hrac, nasliapnute mal dobre ale vo VfB sa tolko nepresadil a ani teraz neziari. Hlavne ale aby hral, este ho nechcem odpisat.

Reagovat
Bakary3

No, necekal bych, ze to kdy udelam, ale musim se ho trosku zastat.

Taj, jak ho popisujes, hral asi pulrok po prichodu do slavie. Otresny, mel jsem na nej neskutecnou averzi.

A pak zacal makat, i dozadu, nestitil se souboje, skluzu... casto sbihal do kridel a po jeho centrech nebo zpetnych prihravkach taky peknych par golu padlo.

Nevim, cim si vysvetlil.. jestli na to sere, nebo treba stejne jako ve Slavii - nezna se s tymem tak dobre, citi se nesvuj, a nedokáže se proste dostat do tempa?

Ja tohle casto moc nechápu, ale ty případy, kdy nějakej jezdec jde jinam a najednou to vypada, ze nepopobehne, tu jsou...

Reagovat
Kily

ok, připomínku beru. Co se týče jeho výkonů v Dynamu, tam v tom podle mě jsou dvě věci - beru frustraci, že se mu kolikrát nevrátí míč zpátky, jelikož si to nemá s kým dát, na druhé straně vah je pak jeho nechuť makat. Asi jsem to tady večer psal, už se mi nechce to po sobě číst, jelikož mám zrovna na spěch

Reagovat
Bakary3

Jo, chapu, treba je to fakt hrac, ktery potrebuje kvalitni hru, jinak ho to treba nebavi..

Takhle zpetne tezko rict, jestli stala Slavia za jeho hernim vzestupem, nebo naopak

Reagovat
Reggie

Reagovat
Losinho

Asi málokdo se tu bude divit, že Hušbauer na západní soutěže nemá.

Reagovat
stas87

Tak na top5 sutazi nema, to je jasne. Ale aby na to sral aj v 2.BL? Keby mal lepsich spoluhracov, aj tak by fyzicky patril k tym horsim na ihrisku. Neviem ako je na tom ceska liga, ale druhu nemecku sledujem relativne dost, za mesiac vidim 4-5 zapasov roznych mancaftov a tempo tej sutaze je dost velke. Samozrejme, niekedy je vidiet viac snaha ako umenie a niektore timy su na tom technicky dost zle, ale clovek sa u toho nenudi, pretoze tam nikdo nevyklusava dozadu ale sprintuje. Pokial v sebe hrac nenajde motivaciu pomoct timu a snazit sa, aj ked spoluhraci nedosiahnu jeho technickych kvalit, tak by som ho odpalil na lavicku/tribunu.

Reagovat
Losinho

Tomu právě věřím a proto se nedalo čekat, že se prosadí. Tempo v ČR je zoufalý, proto stíhá.. věřil bych mu tak na druhou italskou co se týče západu.

+ Motivace asi bude slabá, jestli se chce v létě vrátit. Nechci to tím nějak obhajovat, nesouhlasím s tím, spíš se to snažím vysvětlit.

Reagovat
Mr.Mike

On nedokaze bejt tahounem muzstva kterymu se nedari.. Tak to mel vzdycky... On by byl i v nasi lize prumernej kdyby nehral ve Slavii popripade Plzni

Reagovat
adam77

2 LIGA

Reagovat
TheMally11

a jak se vedlo Severním Maďarům?

Reagovat
Mirek na tenisu

Škoda. No to určitě nebyl největší loser zápasu Rizespor-Galatasaray. Tím byl sudí který si vymyslel pentli pro domácí aby po pauze horší zákrok domácího gólmana ani po Var neocenil penaltou. Rize je soubor kopáčů a poctivých bojovníků. Galatasaray hrozný. Bez nápadu, Falcao už má po sezoně.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš po kariéře ne? nakonec to s tim jeho fake věkem asi byla pravda, když tak výkonnostně odchází, pan Falcao

Reagovat
Ferguson6

Tá fotka je potom ako mu zlomil nohu, nie po góle. Len pre upresnenie.

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Y.N.W.A

...nebo spíš vteřinu před tím ako mu zlomil nohu

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Kucka

Titulek

Reagovat
ratusek

Reagovat
Liquid

i ve Slovinsku máme zástupce

Reagovat
Y.N.W.A

se tam zapomněl na cestě z dovolené v Chorvatsku

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
TheMally11

se divím, že fanoušek Slavie to neví

Reagovat
berliner

A pokud jde o Erika Daniela,ten sam rika ze se povazuje spis za slovaka nez za cecha

Reagovat
TheMally11

Severního Maďara

Reagovat
smazaný uživatel

Dat 99 golu v 89 min. to je styl ! :D:D

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda 1+1

Reagovat
Y.N.W.A

Vaclík hodně smolnej gól... řešit jinak to možná šlo, ale vyloženě chyba to nebyla, prostě smůla

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych teda rekl, ze chyba to byla, a jeho.

Reagovat
TheMally11

prostě je to dřevák

Reagovat
shitcool

Škoda by se mohl naučit anglicky, když už chce psát takový statusy

Reagovat
Y.N.W.A

todlecto furt... smyslem dorozumívaní i v cizím jazyce je dorozumět se... ze statusu je jasný, co tím chtěl říct, nemusí kvůli tomu chodit na jazykovku... daleko horší je biflování gramatiky a dávání pětek za každou chybu tak, že se děti bojí vůbec v cizím jazyce něco kváknout a rozkecaj se jen pod vlivem v hospodě, tak to má celá naše generace... jazyky umíme, ale bojíme se

Reagovat
srandamač

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Pablos

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
TheMally11

Reagovat
8lampard8

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
raduinho

Reagovat
risk je zisk

Zas tak hrozný to není :). Všichni ví, ze není z anglicky mluvící země, ti kdo ho sleduji

Reagovat
Kucka

Reagovat
ratusek

Reagovat
adoxx

Reagovat
zelda

Mimochodem Muslera má dneska narozeniny, to byl od Škoďáka pěknej dárek

Reagovat
Salfovic

Aspoň se může v klidu ožrat. Nebo spíš sjet morfinem.

Reagovat
Losinho

Škoďák

Reagovat
TheMally11

Škoda toho Páti

Reagovat
ACSeRw!n

drevak zasranej a jeste zase lame nohy nic se nezmenilo

Reagovat
Andis

Tady je teď najedou expertů na 2.Bundesligu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele