Hlavní obsah

Havířov má rekonstruovaný plavecký bazén na koupališti

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Havířov na Karvinsku dnes slavnostně otevřel zrekonstruované letní koupaliště Jindřich. Součástí úprav byla modernizace plaveckého bazénu, kde byla původní betonová vana vyměněna za nerezovou.

Článek

ČTK to řekl primátor Josef Bělica (ANO).

„Investiční náklady byly zhruba 44 milionů korun. Bylo to celkem náročné, protože se dělala i stavba nových ležatých rozvodů, protože jsme jedno z mála koupališť v republice, které vodu pro bazény bere z přírodního toku,“ uvedl Bělica. Bazény koupaliště se naplňují vodou z řeky Lučiny, která se filtruje a čistí. Podle primátora modernizace padesátimetrového bazénu výrazně zvýší kvalitu koupaliště. Navíc se sníží provozní náklady. Město rekonstrukci, která trvala rok, hradilo z vlastního rozpočtu.

Podle Bělici město ale s investicemi do koupaliště nekončí. Rekonstrukci by ještě potřeboval skokanský bazén a také desetimetrový skokanský můstek, který je v Česku ojedinělý. „Moc takových skokanských věží v Česku není a věž už si také zaslouží rekonstrukci. Myslím si, že nás to donutí v brzké době, protože ten technický stav už neodpovídá,“ řekl primátor. V nejbližší době je pak v plánu rozšíření koupaliště směrem k řece Lučině a v nové části má vzniknout také hřiště pro plážový volejbal.

Koupaliště patří ve městě k oblíbeným atrakcím. Přijíždějí na něj i lidé z okolí, včetně polských návštěvníků. Letní koupaliště Jindřich provozuje Správa sportovních a rekreačních zařízení (SSRZ) Havířov. Koupaliště se opravuje postupně. Nabízí návštěvníkům bazény, tobogán, chrliče, whirpool, divokou řeku, umělé vlny, volejbalové hřiště, hřiště na nohejbal a stoly na stolní tenis.

Koupaliště má nerezový bazén s různými atrakcemi, nerezový dětský bazének s atrakcemi pro nejmladší návštěvníky a bazének pro děti, bazén s desetimetrovou skokanskou věží a nově zrekonstruovaný závodní padesátimetrový plavecký bazén. Pro nepohyblivé občany je k dispozici speciální spouštěč do vody. Podle ředitele SSRZ Radka Podstawky letos vstupné vzroste zhruba o 20 korun. Dospělí zaplatí za vstup 100 korun, děti do 140 centimetrů, imobilní občané či senioři o polovinu méně. Do dvou let je vstup zdarma.

Reklama

Doporučované