Ing. Martin Kukla

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.06.2020 4:33:00

Obchvat Lukavce se začne stavět na jaře příštího roku

Obchvat Lukavce se začne stavět na jaře příštího roku

Dvanáct let připravuje Kraj Vysočina stavbu obchvatu Lukavce na Pelhřimovsku řešící bezpečnost provozu a vysoké dopravní zatížení na stávající silnici II/128 v intravilánu městyse.

Bezpečnost je v současné podobě zcela nevyhovující z pohledu směrového a výškového vedení, šířkového uspořádání, zajištění dostatečných rozhledů a rizika kolize dopravy s pěšími. Tuto situaci výrazně zhoršuje vysoká intenzita tranzitní dopravy a také doprava nákladní. Rada Kraje Vysočina dnes podle informací náměstka hejtmana Kraje Vysočina Vladimíra Novotného schválila podobu zadávacích podmínek veřejné zakázky na stavební práce s tím, že koncem září by mohlo být jasné, který zhotovitel stavbu za cca 250 miliónů korun postaví.

„Na stavbu nového obchvatu Lukavce se podařilo Kraji Vysočina získat i dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 60 miliónů korun,“ doplnil Martin Kukla, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku.

Novostavba obchvatu městyse Lukavec řeší přeložku silnice II/128 v severojižním směru východně od obce. Délka nové silnice bude 2,535 km a její vedení respektuje současnou zástavbu obce i založení rybníků Loutovec, Pavlovec a Pazderák. Součástí stavby budou podle Martina Kukly tři úrovňové křižovatky napojující místní a další obslužné komunikace a tři mosty. Dva z nich jsou navrženy jako železobetonová konstrukce, jeden je navržen jako přesýpaná konstrukce z vlnitého plechu. Nejdelší z nich bude dlouhý 58 metrů.

Stavba obchvatu Lukavce bude zahájena na jaře 2021 a komunikace bude zprovozněna podle navržených harmonogramů na přelomu srpna a září 2022.

Kraj Vysočina v současné době buduje obchvaty Velkého Beranova, Nového Veselí a Salačovy Lhoty. Další strategickou dopravní stavbou, kterou ještě letos Kraj Vysočina zahájí, je jihovýchodní obchvat Jihlavy.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama