Verva hlásí zajímavou posilu do defenzivy, přichází lotyšský účastník tří MS

Útočné řady už mají pohromadě, teď hokejisté Litvínova vítají posilu do defenzivy. Kádr Vervy rozšíří lotyšský reprezentační zadák Uvis Janis Balinskis, který si v letech 2017 až 2019 zahrál na třech světových šampionátech za sebou. S vedením Vervy se dohodl na roční smlouvě s opcí, severočeský klub o tom informuje na svém webu.

Představitelé extraligového Litvínova netajili snahu přivést kvalitního beka, Balinskis předpoklady splňuje. Jeho jméno zatím fanouškům možná tolik neřekne, ale ve třiadvaceti letech je progresivním a už také dostatečně zkušeným bekem.

Foto: hcverva.cz

Rodák z lotyšského města Ventspils nechal za zády pět sezon v ruské KHL, kde hájil barvy Dinama Riga. Během posledního ročníku sehrál 48 soutěžních utkání s bilancí pěti branek a osmi nahrávek. V ročníku 2016-17 byl v soutěži jednou vyhlášen nejlepším nováčkem týdne.

„Velmi dobře ho znají generální ředitel klubu Pavel Hynek i Vladimír Országh, kteří v KHL působili a Balinskise viděli hrát. Díky tomu o něm mají dokonalý přehled a znají jeho přednosti," konstatuje Martin Podlešák – spolupracovník agenta Dana Milsteina ze společnosti Global Star Hockey, který hráče zastupuje. Lotyšský bek se na jaře rozhodl opustit Dinamo a zvažoval, co bude dál.

„Počítáme s ním jako s jedním z top obránců.“

„Uvise jsem měl možnost poslední dva roky sledovat v KHL a v loňské sezoně udělal obrovský výkonnostní posun. Byl nejlepším obráncem Dinama Riga. Je to mladý hráč s velkým potenciálem. I přes svůj mladý věk má za sebou tři seniorské šampionáty a přes 100 zápasů v KHL,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

„Je to hráč, který je v nejlepším hokejovém věku. Udělal obrovský progres v Dinamu Riga. Komplexní obránce, kterého můžeme využít do přesilovek i oslabení. Počítáme s ním jako s jedním z top obránců,“ dodává k příchodu defenzivní akvizice nový hlavní trenér litvínovského týmu Vladimír Országh.

V nedávné minulosti Balinskise bedlivě sledovaly týmy NHL, lákalo ho zahraniční angažmá. „Udělal velký progres a hokejově se chce dál posouvat. Uvis Janis věří, že Litvínov pro něj bude dobrá volba," hlásí Podlešák. Roli mohla sehrát i skutečnost, že v Tipsport extralize poslední dobou úspěšně váleli krajané Ralfs Freibergs, Roberts Bukarts, Oskars Cibulskis nebo Maris Bičevskis.

Balinskis si v juniorském věku zahrál německý hokej, dva roky strávil mezi mládeží z Augsburgu, teď ho čeká nová výzva. „Má velký potenciál, věřím, že pro Vervu bude velmi kvalitní posilou," říká Podlešák. Někdejší zadák Dinama Riga se zatím připravuje doma v Lotyšsku. „Trénuje individuálně, do Litvínova by měl dorazit kolem 20. července, kdy se zapojí do společných tréninků na ledě," dodává závěrem hráčův český zástupce.

Kádr HC VERVA Litvínov

Brankáři:
Denis Godla, David Honzík, Šimon Zajíček.

Obránci:
Uvis Janis Balinskis, Jakub Březák, Lukáš Doudera, Patrick Kudla, Jiří Říha, Jan Ščotka, David Štich.

Útočníci:
František Gerhát, Martin Hanzl, Martin Havelka, Filip Helt, Viktor Hübl, Richard Jarůšek, Josef Jícha, Martin Látal, František Lukeš, Samson Mahbod, Jakub Petružálek, Tomáš Pospíšil, Přemysl Svoboda, Patrik Zdráhal, Pawel Zygmunt.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz