Hlavní obsah

Febiofest bude v září, příznivce prosí o podporu

Novinky, Stanislav Dvořák

Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest se bude konat 18. až 25. září. Vzhledem k problémům s přesunem termínu kvůli koronaviru žádá své fanoušky o podporu.

Foto: Febiofest

Herci Hynek Čermák a Zdeňka Žádníková-Volencová podporují Febiofest.

Článek

„Tisíce vytištěných programů a dalších tiskových materiálů, spousta billboardů, rádiových spotů a mnoho dalších aktivit, za nimiž stojí nemalé finanční náklady, zmizelo ve vzduchoprázdnu, bez šance na vrácení. O měsících zbytečné lidské práce nemluvě,“ vypočítávají pořadatelé Febiofestu ztráty.

Festival letos představí více než 150 filmů v šestnácti sekcích a po pražské části vyrazí opět do kin po celé České republice. Program bude letos rozdělen do čtrnácti sekcí.

Hlavní soutěž, která představí nejzajímavější autorské filmy mladých tvůrců z celého světa, doplní nová soutěžní sekce s názvem Soutěž komedií. Ta se soustředí na artově zaměřené komediální snímky, které jsou většinou festivaly opomíjeny.

Hlavní cenu Kristián si převezme Iva Janžurová, která bude mít v rámci Febiofestu také speciální profil věnovaný výběru jejích filmů.

Eurovize s Ferrellem. Nejúchylnější komedie roku se blíží

Film

„Aktuálně tým Febiofestu hledá pomoc filmových fanoušků v kampani na Hithitu, kde nabízí spoustu krásných odměn. K zakoupení je tu například účast na slavnostním zahájení Febiofestu, zápisník s osobním vzkazem herců Dejvického divadla, pohledy s osobním vzkazem od celého týmu, jedinečný vizuál pokřtěný Ivou Janžurovou s podpisy dalších osobností a týmu Febiofestu nebo třeba posezení u kávy s ředitelem nebo uměleckou ředitelkou MFFP-Febiofestu,“ sdělila za pořadatele Zuzana Kantorová.

„Bohužel náklady, které jsme vynaložili do propagace na jaře, nám už nikdo nevrátí. Ale i tak jsme se rozhodli milovníky filmů neochudit o letošní ročník, který uspořádáme v náhradním termínu v září. Nicméně mnoho stávajících partnerů, stejně tak těch potenciálních, je po pandemii koronaviru v šetřícím módu. Proto nyní o pomoc prosíme i naše fanoušky skrz Hithit. Všem, kdo přispějí, moc děkujeme, jsme rádi za každou korunu,“ dodal ředitel festivalu Kamil Spáčil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám