Neplatné občanky už v Otrokovicích tolerovat nebudou

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Během nouzového stavu bylo možné prokazovat svou totožnost i neplatným občanským průkazem. Nyní se vše vrací k normálu, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Pastuszková.

Po dobu nouzového stavu bylo v České republice umožněno občanům prokazovat svou totožnost i osobními doklady, jejichž platnost skončila po 1. březnu 2020. V současné době by si mělo vyměnit občanský průkaz v celé České republice přibližně 180 000 lidí, jimž od uvedeného data skončila platnost dokladu. V Otrokovicích se to týká 384 obyvatel.

„Vyzýváme občany, aby si zkontrolovali platnost osobních dokladů a v případě, že jejich doklady pozbyly platnost, nechť si přijdou na úřad v co nejkratší době zažádat o výměnu. Pozdní výměna neplatného dokladu již může být posouzena jako přestupek na úseku občanských průkazů,“ upozornil Marcel Nemček, vedoucí odboru evidenčně-správního. Dodal, že se blíží letní sezona, která v případě obnovení cestování pravděpodobně přispěje ke zvýšenému zájmu o vydání cestovního pasu, a tím i k vyššímu riziku tvorby front na úřadě.

Ačkoliv byla na Městském úřadě Otrokovice v souvislosti s koronavirem přijata celá řada bezpečnostních opatření, úřední dny a hodiny jsou již veřejnosti zpřístupněny v plném rozsahu. „Opět bych rád připomněl, že se lidé mohou objednat prostřednictvím internetového objednávacího systému, který lze nalézt na webových stránkách města Otrokovice v sekci On-line objednávání občanů,“ sdělil Marcel Nemček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x