Wroclaw odměnila Lavičku i Svobodu novým pracovním dokumentem. Jak to komentoval prezident Slasku?

Wroclaw odměnila Lavičku i Svobodu novým pracovním dokumentem. Jak to komentoval prezident Slasku?

Slask Wroclaw finišoval v polské Ekstraklase dvěma výhrami, které mu po základní části zajistili třetí pozici a ve zbylých kolech by se mohl pokusit atakovat i druhou příčku Piastu Gliwice.

Velký podíl na tom má i trenérský tandem Vítězslav Lavička a Zdeněk Svoboda, jemuž se podařilo zelenobílý tým ze stadionu Miejski vyšvihnout z dolní poloviny tabulky až na pohárová místa...

"Těší mě, že jsme v nejvážnější situaci pořádně zabrali a klub v Ekstraklase zachránili. Krok po kroku jsme pracovali na stabilizaci. Došlo k obměnám v kádru, přišli noví hráči a sezonu jsme začali v dobrém rozpoložení. Finální třetí místo je zásluha všech hráčů, celého realizačního týmu, lidí pracujících pro klub a také fanoušků," pronesl exsparťanský odborník, jehož slova vyšla na iSport.cz.

Oba kouči se dočkali odměny v podobě nové smlouvy, která by je měla ve Wroclawi udržet až do roku 2022. Prezident Piotr Wasniewski je spokojen nejen s tím, že trenérský štáb s přehledem splnil dříve vytyčené úkoly. "Potvrdilo se, že je to nejen profesionál, ale i velmi nóbl člověk, který respektuje každého člověka, se kterým přijde pracovat," citoval Deník Sport slova prvního muže Slasku.

Zatímco někdejší kouč FC Sydney či české jednadvacítky u podpisového aktu byl, jeho parťák Svoboda kvůli cestě do Prahy nikoliv. "Nová smlouva je velkou odměnou pro celý náš tým. S Víťou máme vždy jen ty nejvyšší cíle, chceme se postupně posouvat dál," uzavřel na stránkách Sportu osmačtyřicetiletý odborník, jenž svého času vybojoval se Spartou hned osm titulů.

Rozhodující fáze ročníku startuje Slasku již v neděli na půdě vedoucí Legie Varšava. Ve zbylých šesti zápasech se však představí hned čtyřikrát na vlastním stadionu.