Hlavní obsah

Buffalo propustilo generálního manažera Botterilla

Buffalo

Vedení hokejistů Buffala propustilo v úterý generálního manažera Jasona Botterilla. Stalo se tak jen tři týdny poté, co Sabres oznámili, že by měl čtyřiačtyřicetiletý bývalý útočník ve funkci pokračovat. Jeho nástupcem se stal Kevyn Adams.

Foto: Profimedia.cz

Vedení hokejistů Buffala propustilo v úterý generálního manažera Jasona Botterilla.

Článek

Buffalo se nevešlo mezi 24 týmů, jichž se podle plánů vedení NHL týká dohrání sezony, přerušené v polovině března kvůli koronaviru. Klub tak bude už podeváté za sebou chybět v play off, což je nejdelší aktivní série v lize.

Vlastníci Sabres, jimiž jsou Terry a Kim Pegulovi, zdůvodnili Botterillův odchod nedostatkem komunikace a odlišnou filozofií. Podle médií jde ale rovněž o zásadní úsporná opatření, neboť nová sezona NHL by mohla podle současných odhadů začít až na přelomu roku. Propuštěni byli také Botterillovi asistenti Randy Sexton a Steve Greeley.

Rovněž pětačtyřicetiletý Adams je bývalým útočníkem. V klubu působí od sezony 2009/10, v letech 2011 až 2013 byl asistentem trenéra. Od loňského září pracoval jako viceprezident klubu pro obchodní operace, s pozicí generálního manažera dosud nemá žádné zkušenosti.

Reklama

Související témata: