Hlavní obsah

Kanada chce hostit NHL, hráče v karanténě držet nebude

Ottawa

NHL by po koronavirové krizi mohla přece jen pokračovat nejen v USA, ale i v Kanadě. Pro hokejisty totiž zmírní opatření a nebude u nich vyžadovat čtrnáctidenní karanténu po překročení hranic. Mezi desítkou uchazečů, z nichž se vyberou dvě města pro play off, jsou i Vancouver, Edmonton a Toronto.

Foto: JOHN WOODS, ČTK/AP

Kristian Reichel si při působení na farmě v Manitobě v AHL řekl o dvouletý nováčkovský kontrakt s Winnipegem v NHL

Článek

Původně se zdálo, že se play off pro 24 týmů rozběhne znovu jen ve Spojených státech, ale Kanadě svitla naděje v úterý po vyjádření premiéra Justina Trudeaua. Hranice jsou sice nadále uzavřeny pro ty, kdo nemají vážný důvod k překročení, ale klubů NHL by se toto omezení pravděpodobně netýkalo.

"Je zřejmé, že rozhodnutí musí učinit NHL i samotná města a provincie, ale Kanada je otevřená, pokud to dovolí místní zdravotnické úřady," řekl Trudeau s tím, že znovu bude s Američany jednat o zjednodušení cestovních opatření nejdříve 21. července.

Někteří hokejisté z ciziny se do kanadských klubů už vrátili trénovat, společné kempy se otevřou 10. července. Zájem hostit boje o Stanley Cup mají také Chicago, Columbus, Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Minneapolis a Pittsburgh. Jedno město bude pro Východní a druhé pro Západní konferenci.

Reklama

Související témata: