Zemřela Eva Kristinová: Poslední veřejně známá slova před smrtí!

Eva Kristinová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. června 2020 10:38

Legendární slovenská herečka Eva Kristinová strávila poslední roky života v domově pro seniory, kde za ní ještě loni byli novináři. Tehdy Kristinová pronesla poslední veřejně známá slova před smrtí. Co měla na srdci?

V neděli zemřela ve věku 91 let slovenská herečka Eva Kristinová. Dlouhá léta byla členkou činohry Slovenského národního divadla, poslední roky života však strávila v domově seniorů, odkud ještě v loňském roce poskytla rozhovor.

Už tehdy bojovala s chorobami a neschopností postavit se na nohy, byla ale statečný. „Nerada o svém stavu hovořím, nechci nikoho zatěžovat,“ řekla tenkrát webu pluska.sk. Obtěžovat dokonce nechtěla ani osoby, které to v domově měli v popisu práce.

„Mám tu televizor, ale koukám na něj málo, protože neslyším dobře a nechci vyrušovat paní, která je se mnou na pokoji. A nerada bych zatěžovala sestřičky, aby mi ho zapnuli. Kdy by na to měly čas? Vždyť ony jsou také zaneprázdněné,“ konstatovala.

Pro personál měla jen slova chvály. „Velmi je obdivuji, že jsou vůbec ochotné dělat tuto těžkou práci. Každý z nás (pacientů) je postižený jinak, každý je na tom jinak i psychicky. Je to s námi už jako s malými dětmi,“ dodala Kristínová.

Témata: Eva Kristinová