reklama

Roláda z krůtího masa jako lehký oběd pro celou rodinu

Dietní masová roláda, která v sobě spojuje příjemnou chuť hrášku a odlehčenost krůtího masa, je ideální volbou pro rodinné pohoštění. Podívejte se na recept z pořadu Menu pro Emu České televize.

Menu pro Emu - Roláda | Video: Česká televize

Ingredience

  • 1 krůtí prso v celku (cca 1 kg)
  • pořádný krajíc včerejšího chleba bez kůrky
  • bylinky (bazalka, petrželka) 
  • 1 vejce z volného chovu
  • sůl, pepř
  • 2 vrchovaté lžíce méně tučné zakysané smetany
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce mraženého hrášku

Postup: 

  1. Nejprve nakrájíme polovinu masa na půlcentimetrové pláty. Zbytek vložíme do mixéru, které později spolu s chlebem, bylinkami, vejcem, olejem, solí, pepřem a zakysanou smetanou rozmixujeme na fáš.
  2. Vzniklé pláty poskládáme do tvaru obdélníku o velikosti A4. Přikryjeme potravinovou fólií a lehkým poklepáním paličkou nebo válečkem spojíme v jeden kus, který bude sloužit jako vnější obal rolády.
  3. Do nádoby mixéru vložíme k masu bylinky, střídku včerejšího chleba bez kůrky a rozmixujeme na voňavou bylinkovou strouhanku. Osolíme, přidáme vajíčko a smetanu a promixujeme. 
  4. Přisypeme hrášek a promícháme, aby zůstal v celku, ale rozprostřel se rovnoměrně do nádivky. 
  5. Naklepaný plát lehce osolíme, opepříme a začneme rovnoměrně roztírat fáš v asi centimetrové vrstvě.
  6. Zarolujeme a oba konce zajistíme kuchyňským provázkem.
  7. Budeme péct na 160 °C, přibližně hodinu, jenom klasicky na roštu. Potom necháme dobře vychladnout, aby se lépe krájela. Ideálně do druhého dne.

Mohlo by Vás také zajímat: 

Menu pro Emu - Tiramisu | Video: Česká televize
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama