Hlavní obsah

Klokani a Evropská liga? Proč bychom si neměli na poháry věřit? říká brankář Le Giang

Praha

Po kratší přestávce opět stál v brance klokanů. Výsledek? Výhra a čisté konto. „Nula potěší každého gólmana. Naše obrana funguje na jaře výborně, a když něco projde, jsem v brance od toho, abych něco chytil," říká gólman Bohemians 1905 Patrik Le Giang.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians Patrik Le Giang oslavuje vítězství nad Slavií.

Článek

Za bývalého kouče Haška byl jasnou jedničkou, nechyběl pod ním ani minutu. Klusáček na něj do přerušení soutěže také sázel, od května však dává větší prostor Valešovi. Po koronavirové pauze brankáře točí podle klíče: dva zápasy Valeš, třetí Le Giang. Vyslal k němu nyní Le Giang signál, že by měl v brance zůstat i pro nedělním prvním semifinále skupiny o Evropskou ligu se Slováckem?

„To nemám ve svých rukách. Moje role je podávat co nejlepší výkony, když dostanu šanci," podotýká Le Giang, který si pochvaluje, že Pražané na jaře šlapou. Vyhráli šest ze sedmi posledních zápasů, v nadstavbě se nemusejí stresovat se záchranou. Před rokem totiž odvrátil jejich sestup gól kapitána Jindřiška v samém závěru nastavení posledního zápasu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Matěj Pulkrab z Bohemians (vzadu uprostřed) se raduje z gólu.

„Splnili jsme předsezonní cíl, jsme ve druhé skupině. Máme formu, budeme chtít přes Slovácko přejít. A proč si nevěřit, že máme na to, dostat se do předkola Evropské ligy?," říká 27letý slovenský brankář.

Cení si, že výsledky klokanů jsou podložené kvalitou. S tím, že na všem má značný podíl Klusáček. „Na Bohemce už působil, zachránil ji v lize. Ke klubu má vztah, některé hráče už tady vedl. Je i výborný psycholog. Rotuje sestavou, ví, jak ji poskládat. Je fajn, že nám vyšly poslední zápasy, navíc dáváme hodně gólů. To se pak hraje daleko líp, než když musíte hrát na jedna nula," uzavírá Le Giang.

Reklama