Reklama:
NOVINKA: Black Dragon Ultra Stim Pre-workout
Ode dneška v prodeji. Tohle chcete zažít! Více zde.

Radikální změna (XX.): 60 kg za 9 měsíců, abych byl lepším tátou

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Motivace

[Text: Rudolf Jílek] Chtěl bych se podělit o svou proměnu. Povedlo se mi za posledních 9 měsíců zredukovat váhu ze 162 kg na současných 102 kg. Odmala jsem měl váhu jako na houpačce, a i když jsem rád sportoval, měl jsem vždy období, kdy jsem byl silnější. Po dvacátém roce svého života jsem zlenivěl, přestal sportovat a hlídat se v jídle a moje váha raketově vylétla až na tu šílenou hodnotu. Vůbec jsem neřešil, co ani kdy jím. Brambůrky a sladké limonády večer před spaním byly mým denním chlebem.

Nejvíc mě to začalo trápit po narození syna. Nechtěl jsem si připustit, že budu pro něj špatným vzorem. Bál jsem se reakcí jeho budoucích spolužáků a kamarádů, chtěl jsem ho toho ušetřit. Vždy jsem chtěl být táta a beru to jako svoje největší životní poslání. S váhou, co jsem měl, najednou nešly dělat činnosti, co by táta se synem dělat měl. Jako zahrát si fotbal, zaběhat si, jít plavat nebo na kolo. Trápily mě také pohledy mého táty, který je hubený, a viděl jsem, že ho to mrzí. Rozhodl jsem se tedy pro změnu. Moje první myšlenky vedly k operaci, takzvané tubulizaci žaludku. Dvě moje sestry tuto operaci podstoupily a zhubly opravdu extrémní váhu. Jelikož je to ale zásah do těla, tak existuje riziko budoucích zdravotních komplikací. Rozhodl jsem se zkusit to nejprve přirozenou cestou.

Pokud chcete zhubnout, nebojte se nechat si na začátku poradit. Já osobně zašel za svým obvodním lékařem, který mi dal doporučení k nutriční poradkyni. Byl jsem tam jen jednou, ale dozvěděl jsem se spoustu informací o tom, co je správné jíst a co ne. Pokud se vám přeci jen nechce jít za odborníky, tak existuje skvělá skupina na Facebooku, a to konkrétně Boj za lepší tělo, Honza Sosi. Najdete tam recepty a tipy od spousty lidí. Vzájemně se tam všichni podporujeme a pomáháme si.

Ale zpět ke mně. Zahájil jsem tedy kompletní přestavbu svého životního stylu. Začal jsem se stravovat pravidelně v menších porcích. Úplně jsem odboural sladké, bílé pečivo a přehnaně tučné. Moje strava je založena hlavně na bílkovinách a zelenině. Je potřeba hodně pít. Začal jsem pít 2 - 3 litry neochucené vody denně. Je důležité nejíst na noc. Já osobně jsem jedl naposledy 3 - 4 hodiny před spaním.

Je důležité jíst vyváženě a tak, abyste to byli schopni držet celý život, protože tohle je boj na celý život. Určitě každý z vás slyšel o jojo efektu. Je zpravidla způsobený špatně nastavenou dietou, kterou člověk není schopen dlouhodobě udržet. Jasně, zhubnete rychle, ale poté od diety odbočíte a vrátíte se k trochu normální stravě a váha letí opět nahoru.

Přidal jsem i pravidelný pohyb. Ze začátku toho moc dělat nemůžete, a tak jsem začal chodit. Maximální možnou rychlostí 5 - 10 km denně. Prakticky ihned se váha rozeběhla tím správným směrem a já začal hubnout 7 - 8 kg měsíčně. Po dosažení 130 kg jsem si pořídil běžecký pás, konečně mě totiž unesl. :-) V současné chvíli už běhám venku, zamiloval jsem si to a kromě kýžené redukce váhy jde i o skvělý způsob, jak si vyčistit hlavu.

Nyní se cítím naprosto fantasticky. Vzhledem k mojí výšce 195 cm už nemám v plánu příliš hubnout. Měl bych spíš začít posilovat. Zatím se do toho trošku kopu, tak mi držte palce. :-)

Podařil se Vám také podobně skvělý výsledek? Chtěli byste i Vy motivovat ostatní čtenáře a čtenářky? Neostýchejte se nám ozvat na redakce@ronnie.cz, budeme rádi! Ukažte, že i Vy jste to dokázali!




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

27.07.11:07GeorgeRo - Sorry, ja jsem si asi spletl článek, chtěl jsem to napsat ..
26.07.18:10GeorgeRo - Ja nechci byt negativisticky, ale lidi, kteri byli obeznic..-1
18.06.08:51dcbmxx - Tak to teda klobouček. Opravdu obdivuhodná, radikální změn..
17.06.20:15Hockey1000 - Radost sledovat tyhle proměny👍
17.06.18:19Sosna88 - Jsi borec kamaráde
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 113 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
Mikuc (22:03) • Možná udělat nějakou anketu, dotazník, zadat tam jednotlivé kategorie partií a tak, mož...
magazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
petrpolak (09:34) • Ahoooj, děkuju za zpětnou vazbu. Pokud v tomto nebo v prvním díle nepadlo, že finální v...
magazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
Paulie02 (01:13) • neberte to jako hejt. Rozhovory jinak super
magazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
Paulie02 (01:08) • Taková debata o ničem, bohužel... S Josefem Adltem by se určitě dalo řešit spoustu j...
magazínPořadatel Martin Šrubař: "Je ostuda,...
Deadlift (07:40) • Hezký rozhovor. Z mládí pamatuji každoroční hecování Martinova (asi) trenéra “Šrubař-...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie