Mise udržitelnosti: Levi´s Wellthread

Mise udržitelnosti: Levi´s Wellthread

18. června 2020, nová kolekce Levis, udržitelná kolekce, Levis Wellthread, dámské oblečení, pánské oblečení

Sponzorované odkazy

Udržitelný rozvoj už není jen módní termín, ale získává na významu a dostává se do výrobních procesů. V Levi’s jej reprezentuje Levi’s Wellthre­ad, kolekce vyráběná s prioritou enviromentální udržitelnosti.

A to jak v materiálech, tak designu. Je navržena podle čtyř principů – materiály, lidé, životní prostředí a procesy – spotřebovává méně vody, vyžaduje méně chemikálií, klade důraz na 100% recyklovatelnost a zaručuje spravedlivou odměnu za práci.

Méně vody/méně chemie

Každý kousek je vyroben z „bavlněného“ konopí Wellthread. Jeho pěstování je ekologičtější – stačí mu déšť a méně pesticidů než bavlně. Jediným nedostatkem je hrubost vlákna, které připomíná spíš len než bavlnu.

Levi’s Wellthread tento problém vyřešil procesem „bavlnění“ konopí, který vlákno změkčí, takže je na pohled i omak k nerozeznání od bavlny. Také finální úpravy technologiemi Water

100% Recyklovatelnsot

Každý materiál, který se používá v kolekci Levi’s Wellthread™, je recyklovatelný, a to díky použití přírodních vláken, které jsou dokonce i na nášivkách Two Horse a Red Tab.

Životní podmínky zaměstnanců

Udržitelnost je také o lidech. Prostřednictvím iniciativy Worker’s Well-being spolupracuje Levi Strauss & Co. se svými dodavateli i lokálními organizacemi a společně realizují programy zaměřené na zlepšení finanční situace, zdraví, pohodu a rovnost.

Všechny produkty Levi's Wellthread jsou vyráběny v dílnách s programy Worker’s Well-being, které přímo pomáhají místním komunitám.

Pánské i dámské Produkty

Levi’s® letos poprvé rozšířil kolekci Levi’s Wellthread™ o dámské produkty. Kolekce si pohrává s neutrální barevnou paletou a obsahuje řadu různých střihů džínů Ribcage, džísek, triček a mikin.

Pánská část zahrnuje džíny 502™ Slim Taper z konopí v temně modré a černé barvě. Najdete v ní také trička, inspirovaná japonskými ilustracemi mořských vln se zajímavými jemnými detaily.

Zdroj foto: Levis

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, pánské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu