QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Fantom Červeného Hrádku dopaden! Zloděj řádil v rodinných domech i provozovnách

18.06.2020 11:02

Vykradené objekty a rodinné domy Červeném Hrádku, ale i v Újezdě a Starém Plzenci má na svědomí 34letý muž. Zkušený recidivista už je ve vězení, kde si odpykává trest za jiné majetkové delikty.

1

Ke své "práci" zloděj použil v několika případech s sebou donesený kámen nebo sekeru a násilným způsobem se dostal do objektů. Ke krádežím docházelo v různých časech a před Vánoci 2019. "Pachatel se tímto způsobem vyřádil prozatím na sedmi místech činů, ale není vyloučeno, že může mít na svědomí ještě další skutky, na kterých kriminalisté v současné době usilovně pracují. Je zajímavé, že těchto dosud zjištěných skutků se pachatel dopustil v jednom dni, a to v době od 12. do 13. prosince v šesti případech a v jednom případě dne 19. prosince loňského roku,“ sděluje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Zloděj bral v rodinných domech, restauracích, jídelně, obchodě, garáži, zahradním domku i v suterénním parkovacím stání vše, co mu padlo do oka. "Ať už se jednalo o elektro nářadí, mince v různých nominálních hodnotách, jízdní kola, motorovou pilu a moped, nefunkční repliku zbraně typu Colt, peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí a dalšími cennostmi. Do některých objektů se vniknout pokusil, avšak bezúspěšně,“ dodává mluvčí. Škody jsou prozatím vyčísleny na 80 tisíc korun.

Pachatel není ve svém oboru žádným nováčkem. "Takového jednání se muž dopustil i přesto, že byl v minulosti za obdobný trestný čin pravomocně potrestán. V současné době pachatel vykonává trest odnětí svobody ve věznici pro jinou trestnou činnost majetkového charakteru," uzavírá Veronika Hokrová.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24