Blíží se chvíle, kdy naše ratolesti nastoupí do školy. Máte už pro ně nachystaný nový nábytek do pokojíčku? Dětský pokoj pro školáky vypadá jinak než pro předškoláky.

S příchodem do školy potřebuje dítě svůj pracovní kout

Možná jej doposud vůbec nemělo, a i kdyby, ten pro předškoláka školákovi vyhovovat nebude. Zejména kvůli velikosti. Nechce se vám kupovat nábytek, ze kterého dítě do roka, do dvou, vyroste? Pozor! Řešením rozhodně není nechat dítě dočasně s nábytkem, který pro něj není ergonomickým a je příliš velkým, nebo naopak malým. Investujte do kvalitního rostoucího nábytku. Optimální je pořídit rovnou set rostoucího nábytku, jehož součástí je rostoucí stůl a rostoucí židle.

Rostoucí stůl pro školáka

Oblíbeným dětským rostoucím stolem, který se prodává rovněž ve zvýhodněném setu, je rostoucí stůl ExpertProdává jej e-shop Rostoucinabytek.com. Stůl je v první řadě výškově nastavitelný. Díky tomu výšku desky vždy správně uzpůsobíte aktuální velikosti dítěte, a zajistíte tak pro jeho páteř vhodné sezení. Stolní deska nemusí být pouze v rovné poloze. Jde ji naklopit až pod úhlem 23°. V této poloze se stůl hodí nejen pro psaní, kreslení a malování, ale příjemný je i pro čtení. Naklápí se přitom jenom část stolu, takže se dítěti nevysypou na zem pracovní či psací pomůcky. Výška i sklon se nastavuje intuitivně a velice snadno. Změnit výšku stolu lze pomocí kličky.

Rostoucí stůl pro školáky má i další vychytávky. Nechybí třeba praktická zásuvka na psací a školní potřeby. Ke stolu lze dokoupit i praktickou poličku.

TIP: Rostoucí nábytek – pro školáky, předškoláky i batolata

Dětský rostoucí stůl Expert je velice bezpečný. Má stabilní konstrukci, taktéž zaoblené rohy, které nezpůsobí úraz při nárazu. Stůl je přizpůsoben dětem, i pokud jde o odolnost povrchu. Deska je vyrobena z březové překližky a potažena kvalitním odolným laminem.

Stůl má praktickou šířku 120 cm a hloubku 75 cm. Výšku lze nastavit od 57 do 75 cm. Což odpovídá standardní ergonomické výšce pracovního stolu od prvňáčka po dospělé. Takže stůl vašemu dítěti vydrží během celého studia – od základní až po vysokou školu. Není tedy žádnou krátkodobou investicí a nebude vám pak překážet někde ve sklepě.

TIP: E-shop Rostoucinabytek.com nabízí i další rostoucí stoly. Jsou od prestižních dodavatelů tohoto typu nábytku, firem Alba, Jitro, Mayer či Amadeus. Představený stůl Expert je však naprostou špičkou v nabídce.

S vaším dítětem musí růst i židle

Mnohé dětské a kancelářské židle se tváří jako nastavitelné. Obvykle to ale nestačí. Rostoucí židle umí nabídnout nastavení sofistikovanější, čímž se dětem a jejich potřebám, pokud jde o výšku, hmotnost i věk, lépe přizpůsobí. Dobrým příkladem je rostoucí židle Actikid A3 Smile s potahem Aquaclean. Židle je čalouněná v kombinaci se vzdušnou síťkou. Židle má výškově nastavitelný opěrák. Měnit lze ale i hloubku sedáku, a to už od 28 cm až po 41 cm. Šířka sedáku je 46 cm. Židle má nosnost 100 kg, takže se hodí pro všechny děti. I tato rostoucí židle je součástí sortimentu e-shopu Rostoucinabytek.com.