Hlavní obsah

Snookerová legenda podlehla leukémii

Torrevieja/Praha

Dvojnásobný čtvrtfinalista mistrovství světa ve snookeru Willie Thorne podlehl ve věku 66 let leukémii. Minulý týden byl převezen do nemocnice ve španělském městě Torrevieja kvůli nízkému krevnímu tlaku. Jeho rodina ve středu oznámila, že zemřel na selhání plic.

Foto: Action Images, Reuters

Snookerová legenda Willie Thorne na Masters Championship v roce 1993. Archivní foto

Článek

Šestašedesátiletý bývalý snookerový hráč Thorne v březnu ohlásil, že trpí leukémií. V minulém týdnu měl problémy s nízkým krevním tlakem, po převozu do nemocnice se jeho zdravotní stav zhoršil. Lékaři ho umístili na jednotku intenzivní péče a populární britský sportovec následně upadl do kómatu.

Thornovo tělo na lékařskou pomoc nereagovalo, někdejší sedmička světového žebříčku naopak utrpěla septický šok. Rodina proto musela udělat závažné rozhodnutí a Thorne byl následně odpojen od přístrojů.

„Byl jsem s ním až do jeho konce a četl jsem mu zprávy od fanoušků. Zemřel velmi pokojně a bez bolesti. Byly u něj jeho děti. Děkuji všem, kteří jste byli zapojeni do péče o Willieho," napsal na webové stránky jeho přítel Julie O'Neil, který vedl kampaň na finanční pomoc pro Thorneho léčbu.

„Jsem velice smutný, že v noci odešel Willie Thorne. Byl to jeden z nejcharakternějších lidí ve snookeru a bude mi obrovsky chybět. Odpočívej v pokoji," napsala na Twitter světová dvojka Neil Robertson.

Reklama