Oslňující světelné Bomma konstelace


Český výrobce ručně foukaných křišťálových svítidel Bomma kombinuje tradiční sklářské řemeslo s moderními technologiemi a originálním designem. Dlouhodobě spolupracuje s předními designéry a nově představuje také speciální koncept Bomma konstelace umožňující architektům a interiérovým designérům promítnout své nejodvážnější kreativní vize do prostoru.

 Značka, která staví na pevných pilířích vysoké kvality a impozantního designu, se rozhodla podniknout krok vpřed a podpořit tvůrce v jejich kreativním procesu. Designéři mají na výběr ze tří křišťálových kolekcí Dark & Bright Star, Lens a Soap Mini, které mohou libovolně kombinovat, barevně modifikovat, a vytvářet tak malá světelná seskupení nebo monumentální konstelace podle svých představ. Díky vlastní moderní sklárně je tým Bomma k dispozici po celou dobu tvůrčího procesu, od konzultace návrhů, výroby customizovaných křišťálových komponentů až po samotnou instalaci světelných kompozic. Výsledkem je unikátní světelná konstelace na míru designérovi vize, která vdechne interiéru jedinečnou atmosféru.

Kolekce Dark & Bright Star navržená studiem Dechem symbolizuje vesmírné světelné zdroje putující tmou. Stejně jako vzdálené hvězdy, jsou i tyto ručně foukané a následně dokonale roboticky broušené křišťálové objekty impozantní jednotlivě i v rámci souhvězdí.

Inspirací ke vzniku kolekce Lens studia deFORM byl základní, avšak stále fascinující optický jev – světlo prostupující čočkami, lámající se a rozehrávající velkolepou světelnou symfonii. Díky speciální technice ručního barvení je možné křišťálovou kolekci Lens vyrobit v libovolném odstínu přesně podle designérova přání.

Průhlednost, duhové odstíny a proměnlivost tvarů patří mezi charakteristické znaky mýdlových bublin, které byly designérovi Otovi Svobodovi inspirací pro vznik kolekce Soap mini. Metalický povrch objektů se rozsvícením světelného zdroje mění na transparentní s duhovými odlesky. Každý kus je volně foukaný a je tudíž naprostým originálem.

Všechny tři kolekce mohou být libovolně kombinovány a modifikovány tak, aby výsledné světelné konstelace naplnily architektovy či designérovy představy a jejich kreativní vize se tak zhmotnila v prostoru.

Ing. arch. Martin Pračka
Flat White architects

  

 Vizualizace: ZAN studio

Na videa se můžete podívat zde:

 

 

 

 

Napsat komentář

five × 5 =




Koupit předplatné ?>