Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 20.–21. 6.

kočky
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Poradíme, kam se vydat za jídlem, pitím i zábavou třetí červnovou sobotu a neděli. Zajděte si na výstavu a tvořivé dílny pro děti do Pivovarského muzea v Plzni, v Praze se u šálku kávy pomazlete s kočkami a za vůní kmínu se vypravte do Velkého Meziříčí.

obrazy

Velké food festivaly a mamutí gastronomické akce na svoji chvíli stále ještě čekají – a my můžeme jen doufat, že v průběhu léta už bude tak dobře, aby se mohly uskutečnit alespoň některé z nich. Ale zatím si můžeme čekání zkrátit tím, že budeme víc chodit do kaváren, bister, vináren a restaurací, abychom podpořili chřadnoucí gastronomickou scénu. Otevřená jsou i muzea, kde začali opět chystat akce pro veřejnost – tuto sobotu je to například Pivovarské muzeum v Plzni s tvořivými dílničkami pro děti.  A sem tam už je možné se vypravit i za první nesmělou vlaštovkou uvolňování, jakou jsou například sobotní Slavnosti kmínu ve Velkém Meziříčí.

výtvárná výchova

V Pivovarském muzeu v Plzni si prohlédnete nejen stálou expozici, která se věnuje zlatavému moku, jímž je město proslulé. Do konce června je v prostoru historické Valečky instalována také  výstava mladých umělců Jsme stromy. V sobotu 20. 6. od 10.00 do 15.00 se zde  vaše děti mohou vrhnout do tvoření a ve 4 výtvarných dílnách si vyrobit drobná díla se stromovou tematikou. Další informace a vstupné najdete na stránkách muzea.

Nejen šálek kávy, hrnek čerstvého mátového čaje či buchtičky se šodó si můžete vychutnat v Kočičí kavárně ve Vodní ulici v Praze 5. Na vaše pohlazení se tam těší mohutní chlupatí terapeuti. Jedenáct krasavic a krasavců čeká na hosty, kteří sami mít doma zvíře nemohou, a přesto touží po tom, pohladit hebký kožíšek a zaposlouchat se do uklidňujícího zvuku kočičího předení. Otvírací dobu a další informace hledejte na facebookových stránkách Kočičí kavárny.

Kočičí kavárna, Praha 5

Další kavárnu s kočičí posádkou najdete rovněž v Praze, v Michalské ulici přímo v centru Starého Města. Jmenuje se Kavárna Kočičí a od čtvrtka 18. 6. do neděle 21. 6. v ní zákazníkům v rámci akce Retro hody nabízejí oblíbené dezerty našeho dětství (mladší čtenáři nechť si laskavě představí dětství svých maminek a babiček). Ať už začíná ročník vařeho narození jedničkou nebo dvojkou, indiánky, větrníky a kremrole si nenechte ujít. Rum do kávy a kočka na klíně je nutnost! Menu a portréty jednotlivých koček hledejte na webu kavárny.

Na Kmínové slavnosti vás zvou do Velkého Meziříčí. Na jarmarku si nakoupíte voňavý kmín, kterým je mimochodem naše vlast proslulá. A pak můžete sledovat hned dvě kuchařské show. Své umění předvede šéfkuchař Martin Štangl a jeho tým z pražské restaurace Eska. Na slavnostech vystoupí i populární televizní kuchař Ondřej Slanina. Vstup je zdarma. Podrobnosti zjistíte na webových stránkách města Velké Meziříčí.

Skryt pre seznam
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč