Šmicer chválil po charitativním zápase hokejisty, Pastrňák hrál výborně, Voráček v brance slabší

Šmicer chválil po charitativním zápase hokejisty, Pastrňák hrál výborně, Voráček v brance slabší
OBSAHUJE OHLASY

Charitativní zápas mezi týmem Jakuba Voráčka a Realem Top Praha se vydařil. Utkání se odehrálo na hřišti Viktorie Žižkov a výtěžek byl věnován Nadaci Jakuba Voráčka, která podporuje pacienty s roztroušenou sklerózou.

V dresu Realu se představila samá hvězda. Kapitánskou pásku navlékl prozatím nejlepší reprezentační střelec Jan Koller, k němu se s chutí připojili další bývalí fotbalisté. Patrik Berger, Erich Brabec, Tomáš Ujfaluši, Vladimír Šmicer, Marek Heinz, David Lafata, Jan Rajnoch, biatlonista Michal Krčmář, ale i hokejový brankář Alexander Salák.

Proti nim stálo to nejlepší, co má český hokej v zámořské NHL. Voráček si stoupl mezi tři tyče a do pole šel i nejlepší střelec základní části NHL David Pastrňák, Filip Hronek, Michael Frolík, Petr Mrázek, Martin Nečas nebo Michal Kempný. Dále se k nim připojili i bývalí hráči NHL Jiří Tlustý, Ondřej Pavelec nebo Radek Smoleňák.

Dalším pozvaným do týmu Jakuba Voráčka byl i trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý, ten nakonec kopačky nechal doma. „Viděli jsme skvělé akce, běhala tu na Viktorce samá celebrita, takže to bylo příjemné podívání,“ řekl trenér pro Radiožurnál.

Tomáš Ujfaluši si pochvaloval počasí a mrzela ho nižší účast diváků. „Počasí nám vyšlo. Začalo pršet, což ve finále nebylo vůbec špatné, protože balon alespoň trochu jezdil. Přijelo spoustu známých jmen, zpěváci nebo herci, fotbalisté, hokejisté a tak dále. Škoda jen té návštěvy, trochu mě to zamrzelo, čekal jsem, že přijde více lidí,“ okomentoval bývalý reprezentační obránce zápas rovněž pro Radiožurnál.

„Ačkoliv jsem je už párkrát viděl hrát, tak mě kluci překvapili, hráli dobře. Pastrňák hrál výborně, Kuba Voráček byl v brance slabší, v poli je lepší, Frolík byl dobrý, Hronek tam rychle lítal,“ zhodnotil Šmicer.

Naopak David Pastrňák byl rád za každého fanouška. „Jsme rádi za každého fanouška, co přišel. Přeci jen v dnešních podmínkách to není jednoduché, takže jim patří velké díky. Já jsem hodně soutěživý typ, takže jakmile vejdu do nějakého sportu, tak se neznám a hraju naplno,“ dodal nejlepší střelec základní části NHL.

Utkání nakonec skončilo nerozhodně 6:6 a po penaltách byl úspěšnější tým Realu Top Praha.