Hlavní obsah

Koulař Bukowiecki vyhrál výkonem 20,92 speciální závod v Polsku

Koulařům v Polsku postavili sektor u budovy tamní veřejnoprávní televize TVP. První závod po koronavirové pauze v nezvyklých kulisách ve čtvrtek vyhrál Konrad Bukowiecki výkonem 20,92 metru. Úřadující vicemistr Evropy nechal za sebou evropského šampiona z Berlína 2018 Michala Haratyka (20,54).

Foto: Profimedia.cz

Konrad Bukowiecki na archivním snímku z mítinku Copernicus Cup v Toruni.

Článek

Koulaři se postarali o první ze série závodů, které se budou u polské televize konat každý čtvrtek. V následujících šesti týdnech tam bude střídavě stát koulařský a tyčkařský sektor. V červenci se pak v jednom z televizních studií utkají výškaři.

Halový mistr Evropy z roku 2017 Bukowiecki vstoupil do soutěže dvěma dalekými přešlapy, takže v devítičlenném startovním poli musel třetím vrhem zachraňovat postup do finále. V posledním pokusu se ale na osm centimetrů přiblížil jednadvacetimetrové hranici a rozhodl o vítězství.

"Je skvělé, že jsme zpátky. My koulaři nepotřebujeme skvělé podmínky, můžeme si položit kruh prakticky kamkoliv, kde je dost místa. Začátek byl trochu nervózní, ale cítil jsem se fakt dobře. Výsledek 20,92 je hezký, zvlášť po tak divném období," připomněl na webu polského svazu dlouhá tréninková omezení kvůli koronaviru.

Bukowiecki se zařadil na desáté místo letošních světových tabulek. Před ním je mimo jiné český rekordman Tomáš Staněk, kterého výkon 21,13 z Kladna řadí na pátou příčku. Vede Novozélanďan Tomas Walsh (21,70).

Příští čtvrtek se u televize utkají tyčkaři v čele s bronzovým medailistou z loňského MS Piotrem Liskem a Pawlem Wojciechowským, úřadujícím halovým mistrem Evropy.

Reklama

Související témata: