Péče o suchou pokožku: Jak ji hydratovat, rozzářit a zbavit nepříjemného ekzému?

14. Režim v péči o pleť, ve cvičení a v dalších aspektech života, se kterými ani po třicítce nejste spokojené.
Zdroj: Saga.co.uk

Během teplého letního počasí dochází k častému vysušování pokožky, proto je nutné dbát na její hydrataci a výživu. Dochází také ke zhoršení stavu atopického ekzému. Jak si s těmito nepříjemnostmi poradit a užít si léto bez studu a strachu, že někdo uvidí vaše popraskané ruce?

Speciální projekt
Speciální projekt 19. 06. 2020 10:32

V zimě dopřáváme naší pokožce hutné a výživnější krémy, které jí poskytují důležité látky. Ty následně pokožku chrání před mrazem, větrem a nízkými teplotami. V létě je samozřejmě situace naprosto jiná. Pod hutným krémem by se vaše pleť potila, make up byste měly všude rozteklý a zanášely by se vám póry. Sáhněte tedy po krémech lehčího složení, které vaši pokožku především dostatečně hydratují.

Kokosový olej nepatří jen do kuchyně

AlbertV průběhu roku trpí lidská pokožka nejrůznějšími neduhy. V létě je stále vysušená, a také atopický ekzém se často hlásí o slovo. Atopikům se totiž střídá období klidu a agrese a při léčbě jde v podstatě především o to, udržet klidové období co nejdelší. Skvělým letním pomocníkem pro promašťování pokožky je kokosový olej. Dbejte však na to, aby byl kvalitní. Vřele doporučujeme kokosový olej Nature's Promise, který seženete například v Albertu. Stačí si každý den dvakrát postižená místa pořádně promazat a uvidíte, že se za pár dní vaše pokožka zklidní a atopický ekzém ustoupí do pozadí. Nic nezkazíte ani tím, když si po koupání budete kokosovým olejem mazat celé tělo, pokožka vám bude neodolatelně vonět a navíc bude hydratovaná, zářivá a vláčná.

Receptura elixíru mládí a krásy ze 16. století

Havlíkova ApotékaMast je určena pro pleť, na které jsou již patrné známky stárnutí v podobě jemných linek nebo vrásek, ztenčení a ochabování. Mast obsahuje mateří kašičku, propolis a med, které pleť vyživují a chrání zároveň. Vzácný arganový olej v kombinaci s makadamiovým, hroznovým a avokádovým olejem navrací pleti vláhu, pružnost a hebkost. Mast se skvěle postará o suchou i ekzematickou pokožku a navrátí jí zdravý vzhled. Ráno i večer stačí nanést velmi tenkou vrstvu na vyčištěnou pokožku a krouživými pohyby ji vmasírovat a nechat v působit.

Bojujte s ekzémem pomocí jaspisu

Svět minerálůPokud bojujete s ekzémem, doporučujeme vyzkoušet jaspis leopardí, který je úžasným minerálem pro hojení kožních problémů. Je vhodný proti ekzémům i vyrážkám, pomáhá tišit alergie a přináší vnitřní útěchu v dobách, které jsou pro člověka emocionálně a duševně náročné. Ideální variantou, jak mít jaspis neustále u sebe, je slušivý náramek. Nezapomeňte však jaspis přikládat přímo na postižené místo, její síla tak bude ještě větší.

Čistý vzduch dokáže s pokožkou divy

GavriPokud jste někdy přemýšleli o pořízení odvlhčovače a čističky vzduchu v jednom, pak je Noaton s HEPA filtrem ideální volbou.  HEPA filtr totiž vytváří plošnou záclonu, přes kterou neprojdou ani mikroskopické částice nebo bakterie, které byste jinak vdechovali. Odfiltruje z okolního vzduchu až 99,97% všech mikročástic větších než 0,3 μm, včetně alergenů, škodlivých mikroorganismů, těžkých kovů, jedovatých spór hub a plísní, prachu, pylu, bakterií, virů, roztočů, kousků zvířecích i jiných chlupů, pevných částic cigaretového kouře a dalších zdraví škodlivých látek. Tím, že zbavíte domácnost nečistot, ulevíte atopické pokožce, která čisté prostředí přímo vyžaduje. O tom, že se vám bude během horkého letního počasí skvěle dýchat, nemluvě.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články