Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Vysočině přibyli od minulého pátku tři nemocní s covidem-19

Na Vysočině přibyli od minulého pátku tři nemocní s covidem-19, aktuálně se v kraji z této nemoci léčí čtyři lidé, dnes řekla Alena Dvořáková, ředitelka protiepidemického odboru krajské hygienické stanice. Od začátku pandemie se v kraji nakazilo 190 lidí, čtyři pozitivně testovaní zemřeli.

Dva nově pozitivně testovaní jsou cizinci, poslední je Čech. „Jsou to případy, které nemají navzájem žádnou souvislost," uvedla Alena Dvořáková. Jsou to podle ní lehké případy onemocnění covidem-19. Jeden člověk zůstává pozitivní, i když nemá žádné klinické příznaky.

Na Havlíčkobrodsku, kde se od začátku epidemie potvrdilo 98 případů onemocnění covid-19, zůstávají dva nemocní. Další člověk s pozitivním testem je na Žďársku a poslední v okrese Jihlava.

Od 22. března nařídili hygienici v kraji 10 808 testů. Karanténu má podle jejich webu nyní nařízenou pět lidí.

Nejvyšší denní přírůstek od 21. dubna 

V Česku přibylo ve čtvrtek 118 nových případů nemoci covid-19 způsobované koronavirem. Byl to nejvyšší denní přírůstek od 21. dubna. Od té doby se nárůst až na dvě výjimky držel pod stovkou.

Od začátku epidemie eviduje v zemi ministerstvo zdravotnictví 10 283 případů koronaviru. Zemřelých s nemocí covid-19 je celkem 334, naopak 7446 se už vyléčilo. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, COVID-19, nákaza, Vysočina, Kraj Vysočina, nemoc, Alena Dvořáková, Krajská hygienická stanice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Havlíčkův Brod, Česko, okres Žďár nad Sázavou, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině přibyli od minulého pátku tři nemocní s covidem-19 | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.