Vyhozeného Abta nahradí v elektrickém Audi René Rast

Vyhozeného Abta nahradí v elektrickém Audi René Rast

Místo vyhozeného Daniela Abta přijde k týmu Audi ve formuli E dvojnásobný šampion DTM a tovární pilot německé značky René Rast.

Daniel Abt byl vyhozen z tovární stáje Audi ve formuli E poté, co místo sebe nechal ve virtuální eprix závodit profesionálního simracera.

Pro posledních šest závodů sezóny 2019/2020, které se podle náhradního plánu uskuteční pouze na různých verzích okruhu na berlínském letišti Tempelhof, obsadí prázdnou Abtovu sedačku René Rast, dvojnásobný šampion seriálu cestovních vozů DTM, kde bude letos obhajovat loňský zisk titulu.

„Formuli E už dlouho pečlivě sleduji a teď se velmi těším na tuhle novou výzvu,“ řekl Rast pro motorsport.com.

„Nároky na jezdce jsou ve formuli E velmi vysoké. Nejde jen o rychlost, ale také o efektivitu, hospodaření s baterií a také o perfektní strategii na úzkých městských okruzích, kde jsou závody často docela turbulentní.“

„Budu testovat začátkem července a mám zkušenosti ze simulátoru, takže se pokusím přijet do Berlína co nejvíce připraven.“

„Díky šesti závodům během devíti dnů budu mít hodně příležitostí rychle se učit,“ věří třiatřicetiletý Rast.

Rast vyjádřil zájem o závodění ve formuli E místo Daniela Abta už začátkem června, na potvrzení však musel čekat do uveřejnění nového kalendáře DTM kvůli případným termínovým kolizím mezi oběma šampionáty. Naštěstí pro Rasta k žádným nedojde.

S monopostem Audi e-tron FE06 se bude Němec seznamovat začátkem července na Lausitzringu, kde bude testovat i stálý brazilský pilot týmu Lucas di Grassi.

Pro Rasta to nebude debut ve formuli E, s vozem předchozí generace závodil na dnes již nepoužívaném okruhu v ulicích Berlína v roce 2016. S vozem týmu Aguri skončil třináctý v kvalifikaci a závod po kolizi s Brunem Sennou nedokončil.

„Jakožto dvojnásobný šampion DTM a dlouholetý pilot Audi byl René přirozeně vysoko na našem seznamu,“ řekl na adresu Rasta Dieter Gass, šéf Audi Motorsport.

„V minulosti mnohokrát dokázal, že se v nové sérii nemusí příliš rychle adaptovat, aby získal potřebnou rychlost,“ věří Gass v Rastův úspěch na scéně elektrických formulí.

Doporučujeme

Články odjinud