Zde může být vaše reklama.

Nadstavbová část startuje Sigma jede v sobotu do Příbrami

Sigma jede v sobotu do Příbrami

foto: Petr Pelíšek

19. 06. 2020 - 15:00

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se finiš základní části FORTUNA:LIGY nepovedl. Vypadli z první desítky a budou hrát ve skupině o sestup. V té je čeká pět zápasů, tři doma a dva venku. Začínají v sobotu duelem v Příbrami, které mají co oplácet. Právě domácí prohra s tímto soupeřem připravila Hanáky o možnost hrát o evropský pohár.

Hanáci se před posledními pěti soutěžními zápasy ročníku 2019/2020 nenacházejí zrovna v ideálním rozpoložení. Konec základní části pokazili, k tomu ještě doma nezvládli semifinále MOL Cupu, v tom prohráli s Libercem 1:2. Ve hře je tedy ještě patnáct bodů, Sigma má na čtrnácté místo, které značí účast v baráži, náskok bodů deset. Takže k naprosté jistotě ještě musí nějaké ty body uhrát. „Mámě tři zápasy doma, nějakou rezervu deseti bodů. Takže že by měli mít hráči nějaký stres, být pod tlakem, to ne. Musíme je připravit na nejbližší zápasy, ale velká nervozita by tam být neměla, při nějaké konstelaci nám stačí tři body,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. Ten nevyloučil, že by mohlo dojít ke změnám v sestavě. „Uvidíme, máme tam nějaké problémy, musíme se připravit,“ podotkl Látal.

V olomoucké sestavě budou pro zranění scházet záložníci Václav Pilař a Tomáš Zlatohlávek, nejistý je start útočníka Martina Nešpora (po zranění dohání kondici a už nastupoval v přípravě za béčko). Naposledy doma s Plzní dostal osmou žlutou kartu v sezoně záložník Radim Breite. To znamená stopku na dva zápasy. Před pokračováním sezony lze stopku proměnit za peněžitý trest, jestli tak Sigma učinila, o tom klub zatím neinformoval.

Zápas 1.FK Příbram - SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 20. června od 15.30 (rozhodčí Pavel Franěk - Matěj Vlček, MIlan Flimmel).

Pravděpodobné sestavy
1. FK Příbram: Melichar - Kvída, Dramé, Soldát, Cmiljanovič - Antwi, Zorvan, Pinc, Slepička, Nový - Polidar. Trenér Pavel Horváth.
SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - González, Houska, Breite, Falta– Chytil, Juliš. Trenér Radoslav Látal.

Další články