Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boleslavský gólman Stejskal: Hru nohama mi vycepoval futsal

Brankář Jan Stejskal má za sebou futsalovou minulost, a to ještě v roli útočníka. Navíc je synem nejúspěšnějšího domácího futsalového trenéra Oty Stejskala, který ho ke sportu přivedl. Gólman Mladé Boleslavi nevylučuje, že se k futsalu zase jednou vrátí, nyní je pro něj ale jasnou prioritou fotbal. Zda se postaví do branky i v nadstavbovém ligovém utkání proti Českým Budějovicím, můžete sledovat živě v neděli od 17:30.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Extra

Futsalový klub je chloubou Chrudimi, v tamní sportovní hale slavil 14 mistrovských titulů za posledních 16 let. O šest z nich se jako trenér postaral Ota Stejskal, který přivedl k futsalu i svého syna Jana.

"Asi ve třinácti už mě to k futsalu táhlo. Pak jsem začal chodit pravidelně na tréninky, stíhal jsem fotbal i futsal," vzpomíná v pořadu Fotbal Extra.

"Honza ví, že jsem ho tlačil k tomu, ať si nejdříve vyřeší fotbalové povinnosti a futsal aby bral jako doplněk, což se postupně projevilo," přidává jeho otec.

"Některé zákroky na čáře řeší futsalovým způsobem. V FK Pardubice jsem navíc trénoval gólmanský potěr a Honza byl jedním z nich," pokračuje Ota Stejskal.

Jan Stejskal hrál přitom za Chrudim na pozici útočníka. "Byl jsem vysokej už v šestnácti letech, spoléhali na mě, že si se mnou pomáhali náhozama a nějaký góly jsem dal."

Sport
zdroj: ČT4

Jak ale říká, kdyby se měl nyní vrátit, už by ho to táhlo daleko víc do brány. "Tam mě to baví, mít zodpovědnost. Futsal mě zdokonalil i ve hře nohou, dalo mi to hodně. Jak myslí útočníci do postu gólmana," vysvětluje.

Hra nohama tak u něj díky futsalové minulosti není problém. "Hodně lidí říká, jak je to možný. Je to z futsalu. Hraní nohou mám na slušné úrovni," tvrdí Jan Stejskal.

Dostal se i do reprezentační futsalové devatencátky, jako šestnáctiletý nastoupil v lize. "V prvním ročníku jsme byli třetí, pak druhý, pak jsme třikrát za sebou vyhráli titul. Hrozně nás to bavilo."

Třiadvacetiletý Stejskal má před sebou nejspíš ještě dlouhé roky ve fotbalu. Ale kdo ví, třeba se k futsalu jednou vrátí. "Je to možné," přiznává.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články