Adam Lacek
19. června 2020 • 20:00

Nejlepší vous v NHL? Jedině Voráček. U fanoušků bodoval i Pastův oblek

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Češi bodují! Jakub Voráček má podle hlasování fanoušků jednoznačně nejlepší vousy v NHL. Nejlepší oblek? Zase Čech, tentokrát král střelců David Pastrňák, který svým módním vkusem navázal na předchozí tituly Tylera Seguina a Henrika Lundqvista. V dalších kategoriích zabodovali i Tomáš Hertl či Jakub Vrána. Kdo ovládl další bizarní ankety jako například o nejlepšího týmového psa či nejlepší TikTok?



NHL Fan Choice Awards se vyhlašují od roku 2018. Kromě tradičních kategorií o nejlepší gól, zákrok či týmové video našla nejlepší liga na světě prostor i trochu zvláštním anketám. Třeba psi mají hned dvě kategorie – hráčskou i týmovou. Kdo se vytasil s nejlepším halloweenským kostýmem? A kdo má třeba nejlepší hokejový úsměv?

„Fan Choice Awards 2020 ukazuje osobnosti našich hráčů a poskytuje jedinečný pohled na jejich životy, na ledě i mimo něj. Naši fanoušci jsou nadšení týmy a hráči, kterým fandí, a ceny NHL Fan Choice Awards nám umožňují pokračovat v jejich zapojování zábavnými způsoby,“ vysvětlovala smysl anket vedoucí marketingu NHL Heidi Browningová.

Celkem se letos vyhlašovalo dvacet kategorií. Nejsuverénnější vítězství si připsal na své konto Jakub Voráček. Jeho ryšavý porost s více jak padesáti procenty hlasy absolutně ovládl hlasování o nejlepší vousy v NHL. Bez šance zůstali obránci Jordie Benn, David Savard a Ian Cole.

Další trofej do sbírky si připsal i David Pastrňák. Ten se kromě střílení jednoho gólu za druhým podle fanoušků umí nejlépe oblékat. V minulosti už zaujal několika povedenými obleky, ve kterých vyrazil na zápas. Český kanonýr těsně předčil Austona Matthewse a navázal na vyhlášené módemany Tylera Seguina a Henrika Lundqvista.

David Pastrňák na procházce v Bostonu.
David Pastrňák na procházce v Bostonu.

V kategorii „Best Bromance“, tedy o NEJ parťácký vztah, se na druhém místě umístil Jakub Vrána se spoluhráčem T. J. Oshiem. Těsně nestačili na ruské bláznivé duo Artěmij Panarin – Sergej Bobrovskij. Medailovou pozicí se může pyšnit i Tomáš Hertl, který skončil třetí v anketě o nejzábavnějšího hráče.

Gól roku podle fanoušků zaznamenal gólman Pekka Rinne z Nashvillu, který se v lednu trefil do opuštěné klece Chicaga a stal se prvním brankářem od roku 2013, který se v NHL střelecky prosadil. O nejlepší zákrok se pak postaral Marc-Andre Fleury z Vegas, který tygřím skokem zastavil střelu torontského útočníka Nica Petana.

A teď k těm bizarnějším anketám. Nejlepší halloweenský kostým měl na svědomí gólman Frederik Andersen, jenž se dokonale převlékl za oblíbeného zpěváka Eda Sheerana. Nejlepším týmovým psem se stal Captain z Washingtonu, mezi hráčskými pak bodoval Lenard od Connora McDavida. A nejlepší TikTok video? Nabodávání vidliček na jablko v podání Detroitu...

GIF roku: Surprise Ovi
Nejlepší týmové video: Mite of the Nite (Washington)
Nejlepší parťáci: Artěmij Panarin a Sergej Bobrovskij
Nejlépší oblek: DAVID PASTRŇÁK (Boston)
Nejlepší pes: Lenard od Connora McDavida (Edmonton)
Nejlepší moment: David Ayres (Carolina)
Nejlepší halloweenský kostým: Frederik Andersen (Toronto) jako Ed Sheeran
Nejlepší maskot: Chance (Vegas)
Nejlepší vousy: JAKUB VORÁČEK (Philadelphia)
Nejlepší oslava: Nick Foligno a Elvis Merzlikins (Columbus)
Nejlepší následovník: Robin Lehner (Vegas)
Nejlepší týmový pes: Captain (Washington)
Gól roku: Pekka Rinne (Nashville) proti Chicagu
Zákroku roku: Marc-Andre Fleury (Vegas) proti Torontu
Nejlepší předzápasový rituál: T. J. Oshie (Washington)
Nejlepší aréna: Philadelphia
Fanoušek roku: Zac Bell a jeho triky a střela
Nejlepší hokejový úsměv: Erik Johnson (Colorado)
Nejlepší TikTok: Detroit
Nejzábavnější hráč: Kevin Hayes (Philadelphia)

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana deníku Sport, středa 17. června 2020 Titulní strana deníku Sport, středa 17. června 2020Foto Sport

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud