Co se stane, když se rozhodnete používat 100 % přírodní šampon na vlasy

krasne vlasy
Zdroj foto: envato

Neobsahuje parabeny, silikony ani sulfáty, přesto vás první umytí vlasů přírodním šamponem může nepříjemně překvapit. Nejenom, že působí zplihle, ale chybí jim také žádaný lesk a jemnost. Ale nenechte se odradit a vydržte, výsledky se časem určitě dostaví.

Působení chemie v nejrůznějších kosmetických produktech je totiž dlouhodobé. A našemu tělu zkrátka nějakou chvíli trvá, než se s novou situací vypořádá.

Silikony pod drobnohledem

Pojďme se podívat například na tuhle hojně zmiňovanou skupinu látek. Vlasy obalují a chrání je před poškozením. Výhoda? Jen do té doby, než si uvědomíte, že tím vlastně zabráníte i přísunu potřebných živin. Silikony vytvoří na vlasovém vlákně nepropustný film, jehož vrstva časem narůstá. Vlas křehne a láme se a musíme používat stále více a více silikonových pomocníků, abychom dosáhli žádoucího efektu.

Přírodní kosmetika je samozřejmě neobsahuje – naopak, snaží se je z vlasů smýt. A je to stejné, jako když kupříkladu mladá hrachová rostlinka přijde o svou oporu. Na čas se zhroutí, ovšem později zesílí a přizpůsobí se. A s našimi vlasy je to úplně stejné.

krasna zena
Zdroj foto: envato

Jak dlouho proces „dechemizace“ vlasů trvá?

Pokud se rozhodnete vsadit na přírodní šampon, obrňte se trpělivostí. V závislosti na tom, jak dlouhé vlasy máte a jaké přípravky jste používali doteď, může celý proces trvat i několik měsíců. Snažte se během této doby svou hřívu podpořit.

Vsaďte na bylinkové oplachy nebo přírodní oleje, které regeneraci vlasů urychlí. Možná teď namítnete, že jste je používali už předtím a žádný výsledek jste nezaznamenali. Nedivíme se, když jim zmiňované silikony bránily proniknout takzvaně „k jádru věci.“

A dobrá rada na závěr: Pozitivní účinky přírodních kosmetických přípravků se dříve než na vlasech projeví na pokožce hlavy. Neobsahují sulfáty ani parabeny, které ji předtím poškozovaly. Zmizí lupy, strupovitost i pocit nadměrného maštění či přesušení.

——————Komerční článek—————-

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here