Zde může být vaše reklama.

Trápení pokračuje Sigma znovu prohrála s Příbramí, tentokrát venku

Sigma znovu prohrála s Příbramí, tentokrát venku

foto: Petr Pelíšek

20. 06. 2020 - 17:20

První zápas skupiny o záchranu měli na programu dnes fotbalisté SK Sigma Olomouc. V Příbrami, která je poslední v tabulce, nastoupili se změnami v sestavě. Zabodovat se Hanákům nepovedlo, prohráli o dvě branky, když tu první inkasovali z hodně pofidérní penalty.

Trenér Sigmy Radoslav Látal udělal v základní sestavě změny. Jedna byla nucená, záložník Radim Breite je v trestu za osm žlutých karet. Jen na lavičce zůstali Martin Sladký, Michal Vepřek a Lukáš Juliš, místo nich hráli Radek Látal, Milan Kerbr a Lukáš Greššák. K zápasu necestovali Martin Nešpor, Miloš Buchta, Václav Pilař, Jáchym Šíp, Kryštof Daněk, Jakub Yunis  a Tomáš Zlatohlávek.

Aktivnější vstup do zápasu měli domácí, ovšem brankář Mandous zasahovat nemusel. Pak se osmělila také Sigma, v 9. minutě střílel zdálky Hála, ovšem nad. Jinak se pak hrálo dlouhé minuty jen mezi šestnáctkami, bez výraznějších šancí. Ve 25. minutě byl na pravém křídle faulován Falta a Sigma kopala standardku. Ale nic z toho nebylo. Z protiútoku měli standardku domácí. Tregler rukama fauloval bránícího Beneš, ten rozhodil Jemelku, od jehož ruky sklouzl míč do zámezí. Rozhodčí Franěk začal celou situaci zkoumat ve spolupráci s VAR. Jemelka sice nic neovlivnil, nikdo z Příbramských se k míči ani nemohl dostat, ale to, že rozhodčí Franěk nakonec odpískal penaltu, to žádné překvapení být nemohlo. Hrálo se v Příbrami, která má s bojem o záchranu bohaté a dlouhodobé zkušenosti. Pokutový kop proměnil Škoda a Sigma prohrávala. Pět minut před přestávkou se hostům zranil Kerbr a musel střídat. V prvním poločase už se nic závažného nestalo, takže Sigma musela dohánět jednobrankovou ztrátu.

Do druhé části zápasu už tedy šla Sigma s kanonýrem Julišem, který vystřídal zraněného Kerbra. Obranu trenér Látal stáhl na tři. Navíc ještě Faltu na kraji zálohy vystřídal González. Ale posílení ofenzivy se v úvodních pěti minutách nějak zásadně neprojevilo. Naopak, na druhé straně měl dobrou pozici pro střelbu Kvída, ale naštěstí pro hosty pálil nad. V 56. minutě kopala Sigma roh. A vzápětí další. Ovšem bez přesného zakončení. Jinak trend zápasů zůstával stále stejný. Hanákum to moc nešlo, navíc všichni rozhodčí vytrvale přehlíželi jasné fauly na hráče Sigmy. Po hodině hry bylo hostům ještě hůř. Zdálky vystřelil Tregler a brankář Mandous se po míči k levé tyčce natahoval marně – 2:0. V 65.minutě se mohl stav měnit. Přišla největší šance Sigmy. Zmrzlý se protáhl zleva do vápna, vystřelil, ale minul zadní, levou, tyčku. Osmnáct minut před koncem přišla dobrá standardka pro hosty. Střílel González, brankář Melichar vyrazil na roh. Z toho nic nebylo. Další roh přišel v 76. minutě, ale Zahradníček ho zahrál špatně. V 87. minutě měl dvě šance v rychlém sledu Polidar, ale nedal.

„Nepředvedli jsme dobrý výkon. Z naší strany to bylo pomalé, chyběly nám síly. Příbram nás předčila v nasazení, v soubojích, v rychlosti – to nám chybělo. První gól jsme si dali sami, kdy jsme špatnou přihrávkou přes celé hřiště nabídli soupeři brejk. Pak tři naši hráči stojí u jednoho protivníka a uděláme faul. Z toho jsme byli zklamaní. Po poločase jsme zápas chtěli otočit a přešli jsme na tři obránce. Příliš šancí ale z naší strany nebylo, protože jsme byli pomalí, vše jsme hráli dozadu, chyběla nám kombinace a hra jeden na jednoho v křídelních prostorech, nedostali jsme se vůbec do zakončení. My se teď musíme nachystat na úterý na utkání s Teplicemi,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

1.FK Příbram – SK Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

Branky: 31. (pen.) Škoda, 62. Tregler. Rozhodčí: Franěk - Vlček, Flimmel. ŽK: Dramé, Polidar - Látal.

Příbram: Melichar – Kvída (81. Soldát), Dramé, Kleščík, Cmiljanović – Antwi, Tregler, Rezek, Škoda (70. Pazdera) – Polidar, Zorvan (81. Slepička). Trenér Pavel Horváth.
SK Sigma Olomouc: Mandous – Látal, Beneš, Jemelka, Kerbr (41. Juliš) – Hála, Zmrzlý, Greššák, Houska (72. Zahradníček), Falta (46. González) – Chytil (72. Sladký). Trenér Radoslav Látal.

Další články