Hlavní obsah

Poprvé jsem v lize uháněl sám na brankáře, usmívá se po výhře zlínský Matejov

Zlín/Praha

Zlínští fotbalisté udělali v úvodním kole ligové nadstavby o jedenácté až šestnácté místo rázný krok k záchraně. Ševci zdolali na svém stadionu za občasného deště 3:1 Opavu, která naopak klesla na poslední příčku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Róbert Matejov ze Zlína se raduje z gólu proti Opavě

Článek

„Moc nám pomohlo rychlé vedení. První branku jsme vstřelili už ve druhé minutě, druhou jsem přidal na konci úvodní půlhodiny. Snad poprvé v kariéře jsem v ligovém zápase uháněl od poloviny hřiště sám na brankáře," usmívá se slovenský záložník Fastavu Róbert Matejov, který vydařeným sólem potrestal chybnou rozehrávku Slezanů. „Honilo se mi hlavou, že pošlu míč po zemi podél vybíhajícího gólmana. Radši jsem ho nezvedal. Povedlo se," libuje si.

Potěšilo ho, že si Zlíňané zase po čase zahráli s chutí pořádný fotbal. „V závěru základní části ligové soutěže jsme absolvovali utkání se strašně těžkými soupeři v Plzni a na Slavii. To jsme se hodně naběhali, ale většinou bez balonu. S Opavou to bylo úplně jiné," porovnal Matejov.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu proti Opavě.

Trenér ševců Bohumil Páník netají obrovskou radost z důležitého tříbodového zisku. „Nebylo to jednoduché střetnutí. Na mokré trávě síly ubývaly, a my jsme si navíc cestu za vítězstvím zkomplikovali inkasovaným gólem na 2:1 těsně před pauzou. Poznar nás ale po přestávce třetí brankou uklidnil," kvituje s povděkem.

Svoje mužstvo za předvedený výkon pochválil. „Prezentovali jsme se rychlou přímočarou hrou, dařil se nám přechod do protiútoku. Díky tomu teď máme na čtrnáctou barážovou příčku čtyřbodový náskok. A je moc dobře, že Příbram hostíme v úterý opět doma a nemusíme nikam cestovat," přemítá Páník.

Opavští pod novým trenérem Radoslavem Kováčem nenavázali ve Zlíně na předchozí domácí triumf s Českými Budějovicemi. „Bohužel jsme první dva góly domácím prakticky darovali. Takových chyb v defenzívě se musíme v úterý v Karviné vyvarovat. Jsme poslední a hrajeme doslova o život. Musíme tam bodovat," burcuje svoje svěřence Kováč, který nechal jen na lavičce ostříleného špílmachra Zavadila. „Léčí si drobné zranění. Jeho zkušenosti nám pochopitelně chyběly," má jasno.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Matěj Helešic z Opavy a Adnan Džafič ze Zlína během utkání 1. kola nadstavby.

Zápas se mohl vyvíjet jinak, kdyby opavský záložník Jan Řezníček v první půli ještě za stavu 1:0 pro Zlín z jasné tutovky vyrovnal. Brankář Fastavu Dostál mu ovšem jeho střelu zblízka reflexivně vyrazil a poté zareagoval i na dorážku.

„To byl strašně důležitý moment. Neproměněné šance hrozně moc lituju. Bohužel jsem poslal míč skoro tam, kde stál gólman," kál se Řezníček, který se pak trefil před pauzou, avšak to už Zlíňané vedli 2:0. „Ve druhém poločase jsme potom ještě chvíli kousali, avšak třetí soupeřova branka byla zlomová," uznal.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Olomouc 33 39 : 40 40
2 Teplice 33 37 : 51 38
3 Zlín 33 30 : 52 33
4 Karviná 33 25 : 46 27
5 Opava 33 17 : 50 25
6 Příbram 33 21 : 55 25

Reklama

Související témata: