Milovníci historických aut a motocyklů zvítězili nad počasím. Do cíle 15. Jízdy Kokořínskem dorazily všechny posádky

20. červen 2020

Soutěž veteránů „Jízda Kokořínskem“ v sobotu přilákala do Mšena na Mělnicku jen hrstku statečných. Loni startovalo 47 posádek. Letos jich dorazilo na start pouze 15. V deštivém počasí otestovali svoje řidičské schopnosti především majitelé historických motocyklů. Do cíle ale dojeli všichni. A skvěle se u toho bavili.

Václav Král přijel na akci se synem Lumírem. „Syn jede letos poprvé, ale s manželkou jezdíme každý rok a jsme sehraný pár,“ prozradil před startem s úsměvem.

Trasa vedla okolím Mšena, okruh měřil zhruba 65 kilometrů především Kokořínským údolím. A na startu bylo k vidění několik zajímavých kousků.

Nechyběl tam ani tzv. kozí dech, tedy moped Stadion S 11 z roku 1960. A František Stakorský na něm prý jezdí každý den i do zaměstnání. „Je spolehlivý, jezdí prakticky bez poruch, denně je to 60 kilometrů ,“pochvaloval si svůj stroj Stakorský.

Na účastníky čekala i Jízda zručnosti. „Patří velký dík organizátorům, že tuhle akci připravili. Všechno se ruší, ale Mšeno zůstává stále,“ vysekl poklonu mšenským jeden ze závodníků Břetislav Kalvoda.

 

autor: Barbora Kvapilová | zdroj: Český rozhlas Region
Spustit audio