V hlavní roli korzet pro Madonnu

Píše se rok 1990 a svět má před sebou první vystoupení Madonny v rámci turné Blond Ambition. Jen málokdo si dovede představit, co se bude ten večer na pódiu dít. Scéna ve výši 2 miliony dolarů slibovala mnohé… Realita ale byla ještě o level výš. Výbušná choreografie, účast legend newyorské baletní scény, vizualizace katolických obrazů. Za méně než dvě hodiny už Madonna nebyla jen popovou hvězdou, ale stala se plnohodnotnou ikonou popkultury. „Umění by mělo být kontroverzní, a to je všechno,” komentovala tedy svou show stroze. 

 

 

Madonna

 

Jak to všechno začalo? 

Největší emoce ale samozřejmě vyvolaly její kostýmy. Spolupráce legendárního módního návrháře s módní divou byla přínosem pro oba. Jean Paul Gaultier byl jejím fanouškem a obdivovatelem hlavně v počátcích její kariéry, když se Madonna ráda oblékala do transparentních materiálů, odhalovala vykukující podprsenku a zdobila se šperky ve tvaru kříže. Naopak ona milovala jeho smysl pro kombinování pánského a dámského světa. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu
Je to jediná žena, kterou jsem kdy požádal o ruku.

 

Kde hledal slavný návrhář inspiraci? 

„Na turné jsem měl všechny kostýmy připravené, ale když mi dva dny před prvním vystoupením zavolala, že potřebuje ještě jeden extra kousek, myslel jsem, že žertuje,” prozradil v jednom z rozhovorů Jean Paul Gaultier „Přesně věděla, co chce. Má to být korzet.” Samotný legendární korzet byl inspirován návštěvou výstavy, na kterou vyrazil Gaultier se svou babičkou. Tehdy byl unešen saténem v lososové barvě, ostře řezanými střihy, krajkou a vycpávkami. Jeho filozofií bylo vytvořit dokonalý krejčovský kousek - perfektně padnoucí korzet, který zdůrazní všechny křivky ženského těla. Tvar korzetu pak měl odkazovat na rovnost pohlaví. Místo měkkých křivek, které v minulosti vždy korzety oslavovaly, se v Gaultierově podání stala ženská anotomie špičatou zbraní, kterou Madonna oslavovala svou sexualitu. Svět šílel! 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Gaultier pokračoval ve spolupráci s Madonou po mnoho dalších let a společně světu odhalily několik nezapomenutelných modelů. Jako například ten v rámci amfAR Gala, kdy spolu módní návrhář se zpěvačkou kráčely po přehlídkovém mole. On ve svém klasickém námořnickém tričku a ona v pánském kostýmu. Jaké bylo ale překvapení všech, když se na konci mola otočila, sako svlékla a odhalila korzet s naprosto nahými ňadry. 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu
cara
ELLE

ELLE PŘÍMO VE VAŠÍ SCHRÁNCE S POŠTOVNÝM ZDARMA

Nechcete přijít o nové číslo? Nechte si ho poslat domů. Výtisk vám doručíme až ke dveřím po celé České republice za stejnou cenu jako v obchodě, aniž byste museli platit poštovné. (Akce platí pouze pro ČR.)