Kronospan do měsíce přepracuje žádost na recyklované dřevo

Krajský úřad Kraje Vysočina vrátil firmě Kronospan žádost o povolení výrobní linky na recyklované dřevo. Recyklované dřevo je na výrobní lince nadrceno a po té je drcený recyklát využit jako výrobní surovina pro dřevotřískové desky.

Krajský úřad požaduje po Kronospanu doplnit do žádosti aktualizované údaje například o hlukové zátěži.

“ Je to složitý projekt a je dobře, že se v rámci tohoto procesu projedná vše do posledního detailu. Tak jak jsme požadavky prostudovali, nebude problém dokumentaci doplnit a předpokládáme, že přepracovanou dokumentaci předložíme do 3-4 týdnů, protože jsme závislí na termínech, které nám dají k dispozici zpracovatelé dokumentace“, uvedl k poslednímu kroku krajského úřadu ekolog Kronospanu Rostislav Habán. 

Od roku 2030 bude národní legislativa zakazovat ukládání komunálního odpadu na skládky. Kronospan je největším zpracovatelem dřevního recyklátu v ČR.

“ Už nyní dokážeme recyklát materiálově využít při výrobě dřevotřískových desek. Záměrem společnosti je materiálově využívat recyklát také při výrobě OSB desek. Využívání recyklátu je trend plně využívaný v západní Evropě, který v nejbližších letech čeká i Českou republiku. Už nyní jsme schopni realizovat to, co zítra bude požadovat zákonná legislativa,“ vysvětluje ekolog Kronospanu Rostislav Habán.

Na investice do nových technologií vydala firma přes miliardu korun, emise prachu snížila o devadesát čtyři procent a celkové emise o šedesát procent.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů