Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zajímavosti o filmu Líbáš jako ďábel: Oldřich Kaiser odmítl kaskadéra, akční scény natočil sám

Zajímavosti o filmu Líbáš jako ďábel: Oldřich Kaiser odmítl kaskadéra, akční scény natočil sám
Zdroj: Falcon
+ Dalších 9 fotografií
galerie
Film Líbáš jako ďábel z roku 2012, který je pokračováním úspěšné komedie Líbáš jako bůh, si diváci velmi oblíbili. Helenin bývalý manžel, úspěšný spisovatel Karel, se sice konečně odstěhoval ze společné domácnosti, může žít naplno svůj život svůdníka, ale začíná zjišťovat, že mu cosi chybí. Znáte zajímavosti související s tímto hitem Marie Poledňákové?

V komedii Líbáš jako ďábel je hlavní hrdinkou Helena Altmanová, sympatická profesorka francouzštiny a literatury na gymnáziu. Příběh filmu začíná ve chvíli, kdy staré manželské svazky jsou definitivní minulostí a Helena s Františkem se pokoušejí začít nový, společný život. Ovšem, jak už to tak bývá, pouto s bývalým životem nelze zpřetrhat jen tak jednoduše. Tyto zajímavosti se snímkem souvisí.

  • Herec Oldřich Kaiser, představitel Františka, měl ve filmu několik akčních scén. I když měl k dispozici kaskadéra, nakonec všechny scény odehrál sám.
  • Režisérka Marie Poledňáková při závěrečné klapce natáčení prohlásila, že se jedná o její poslední film.
  • Celý film byl realizován během 47 natáčecích dní, přičemž 20 se jich odehrálo v Maroku. Štáb tam však pobyl rovných 40 dní.
  • Natáčení filmu začalo v srpnu 2011 v Praze. O měsíc později se celý štáb přesunul do Maroka. Scéna v přístavu se točila v Essauiře, většina dalších záběrů v Marrákeši. Zajímavé bylo, že společně s českým filmem se zde natáčely tři další snímky.
  • Nejen ve filmu se nestíhaly dopravní prostředky. Tereza Kostková s Evou Holubovou málem zmeškaly letadlo v Madridu. Na stejném letišti se zatoulal při návratu i jeden z členů filmového štábu a dorazil do Prahy až za dva dny.
  • Producent původně s natáčením v Maroku nesouhlasil a navrhoval Tunisko nebo Egypt. Režisérka si však lokalitu vyvzdorovala.
  • Postava Alžběty se ve filmu fyzicky neobjevuje, jelikož v době natáčení už na tom nebyla Jaroslava Adamová, která ji ztvárnila v předchozím filmu, zdravotně dobře.
  • Ve scéně, kdy se Nela Boudová v roli Kristýny chystá odjet autem, odemyká jej dálkovým ovládáním. Hned nato však odemyká znovu ještě klíčem.
  • Roman Vojtek a Filip Antonio si zahráli otce a syna i v seriálu Vyprávěj.

Věděli jste o těchto zajímavostech? Na fotografie z oblíbené komedie Líbáš jako ďábel se podívejte v galerii.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy