Hlavní obsah

Nejhorší módní trendy po roce 2000: bokovky, kapsáče i teplákovky

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Když se zejména ženy podívají na staré fotografie, často nemohou uvěřit svým očím, co to měly na sobě. To se vážně nosilo? Některé hrůzné kousky by nejraději spálily. Jenže trendy jsou trendy a často se mění. Pamatujete, co frčelo na přelomu tisíciletí?

Článek

Každé období má prvky, které ho charakterizují, a to i s ohledem na módu. Občas je fajn ohlédnout se do minulosti a připomenout si kousky a kombinace, které se nosily. I proto, že některé trendy se s odstupem času vracejí. Co charakterizovalo módu koncem devadesátých let a počátku jedenadvacátého století?

Teplákové soupravy na červený koberec

Jedním z trendů, který se nosil, a mohli jsme ho vidět na obyčejných lidech i mnohých celebritách, byly teplákové soupravy. A neoblékaly se jen na sport, ale i na běžné pochůzky po městě, nebo dokonce na společenské akce. Jejich velkou milovnicí byla například dědička hotelového impéria Paris Hilton, která neváhala tepláky zkombinovat s luxusní kabelkou. Na veřejnosti se v ní často objevovala i americká herečka Lindsay Lohan.

Dnes jde o doménu zejména zpěvačky Billie Eilish, která upřednostňuje o několik velikostí větší kousky.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Paris Hilton na procházce městem s nezbytnou luxusní kabelkou a Lindsay Lohan v tehdejším oblíbeném modelu. Trend tepláků do jisté míry přetrval dodnesFoto: Profimedia.cz

Kalhoty začínající na bocích

V rámci ochrany ledvin by bylo skvělé, kdyby se trend bokových kalhot už nikdy nevrátil. Smutné ovšem je, že mnohé dámy je nosí pořád, zvlášť pak ty s mírnou nadváhou. Na přelomu tisíciletí měl ovšem proklatě nízké kalhoty skoro každý. Bokovky se často doplnily krátkým topem a bundičkou, aby bylo opravdu vidět co nejvíc.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: V minulosti byla velkou fanynkou bokovek zpěvačka Šárka Vaňková nebo herečka Jessica Alba. Ani bokovky zcela nevymizely, jejich nositelky si ale zadělávají na problémy s ledvinamiFoto: Profimedia.cz

Tenké šátky kolem krku

Dříve narození si jistě pamatují i tenké šály, popřípadě šátky, které se jednou obtočily kolem krku a nechaly se volně viset klidně až kamsi ke kolenům. A bylo úplně jedno, že je třeba zrovna léto a ženy k nim mají tílko.

Foto: Profimedia.cz

Že by ochrana před nachlazením? V kombinaci s bokovými kalhotami to ovšem herečce Hilary Duff asi moc nepomůžeFoto: Profimedia.cz

Džínovina na džínovině s džínovinou

Celodžínové outfity už dávno nejsou tabu, ale jednotlivé kousky je dobré kombinovat s vkusem. Na přelomu tisíciletí to ovšem mnoho lidí s džínovinou přehánělo a některé celebrity si v ní vyšly i na červený koberec. To byl případ tehdejšího snového pěveckého páru Britney Spears a Justina Timberlakea.

Foto: Profimedia.cz

Tomu říkáme sladit se od hlavy až k patě. Ale přece jen, nic se nemá přehánětFoto: Profimedia.cz

Kalhoty pod šaty

Šaty, klidně i velmi elegantní, a pod ně obyčejné džíny, nejlépe do zvonu. To byl další trend populární po roce 2000. Jeho velkou zastánkyní byla v té době například herečka Jessica Alba, která v podobných outfitech chodila i na prestižní společenské akce. (Z šatníku Jessicy Alby: Jakou módu má nejraději?)

Foto: Profimedia.cz

Překvapivě hodně žen si oblíbilo nosit pod šaty pro jistotu ještě kalhotyFoto: Profimedia.cz

Kolik kapes je moc?

Materiály použité na kalhoty byly vcelku jedno, mohl to být denim nebo třeba satén, hlavní bylo, aby měly dostatek kapes. A platilo, že čím více, tím lépe. Do kapes si tak herečka Kate Beckinsale na premiéře filmu Underworld (2003) mohla schovat třeba pudr, malou svačinku, peněženku, klíče od auta, zrcátko a mnoho dalších nezbytností.

Foto: Profimedia.cz

Kapsáče jsou sice praktické, ale moc stylové ne. Také její tehdejší partner a režisér Len Wiseman by si k ní klidně mohl něco schovat Foto: Profimedia.cz

Negližé jako šaty

Nosily se i šaty, které vypadaly, jako by v nich dotyčná přišla přímo z ložnice. Připomínaly totiž spíše noční košilku nebo negližé. Pánové z toho byli celkem nadšení, ale o nějakém vkusu nemůže být řeč. Podobné modely s oblibou oblékala zpěvačka Pink. Saténová látka, krajky a průhledná místa nedávaly moc prostoru fantazii. Jako matka má už o něco střídmější styl.

Foto: Profimedia.cz

V bílé, nebo raději v černé? I takhle Pink vyrážela do společnosti a na akceFoto: Profimedia.cz

Zůstalo vám něco z toho ještě ležet na dně skříně? Možná to nevyhazujte, ještě třeba přijde čas, kdy se budou bokovky nosit. Ostatně, vrací se i móda z osmdesátek! 

Reklama

Načítám