Oezdemir očekává v souboji s Procházkou konec před limitem - "Když ucítím krev, je konec. A stejně to má i on."

Oezdemir očekává v souboji s Procházkou konec před limitem - "Když ucítím krev, je konec. A stejně to má i on." zdroj: Profimedia

Souboj dvou knockoutérů, i tak by se dal nazvat souboj Procházky s Oezdemirem. Švýcar se rozpovídal o tom, jak českého bojovníka vnímá.

 

Debut Jiřího Procházky je hodně očekávaný nejenom u nás. Před pár dny jsme vás informovali o tom, že na premiéru "českého samuraje" se těší i sám prezident UFC. Pokud ale má někdo bojovníka z brněnského Jet Saam gymu nastudovaného, je to bezesporu jeho nadcházející soupeř Volkan Oezdemir

Švýcar si nelibuje v "trash-talku" a tak od něj namísto sebevědomých prohlášení přišla slova plná respektu. Ačkoliv je to on, kdo může kvůli svému postavení v žebříčku více ztratit, sám to tak úplně nevnímá. "Jeho jméno ještě není v Americe pro diváky UFC tak známé, ale to je jenom otázka času. Vím, že to přijde, a hlavně je to riskantní i pro něj," prozradil v rozhovoru pro iSport.cz.

"Je to očividně dobrý bojovník. Chodí dopředu, je to rváč, nátlakový zápasník. Výborně se pohybuje. Má dobré oči, umí v zápasech číst. Zkrátka má pár triků v rukávu a pro mě je to velká výzva," vyzdvihl Oezdemir kvality Procházky, ale zároveň naznačil, že teď bude bojovat na jiné úrovni. "Ale jde o to, že teď je v UFC a pro něj je ta výzva ještě větší. Musíme počkat, co se stane od chvíle, kdy s ním nastoupím."

Volkan Oezdemir zdroj: Profimedia

Švýcarský bojovník zároveň nastínil, jaká bude do zápasu s Procházkou jeho strategie. "Je bojovníkem tělem i duší a o tom to je. Ale všechno stejně záleží na daném zápase. Můžete být dobrý v různých aspektech, ale kdykoliv se zápas vyvíjí jiným směrem, potřebujete se s tím popasovat. Nemůžete pořád spoléhat na silné stránky, musíte být schopni se přizpůsobit. A to je přesně to, co udělám. Znepříjemním mu to, ať se bude zápas odehrávat v postoji, nebo na zemi. To pro mě nebude problém."

Zápas podle Oezdemira na body nejspíš neskončí a jeden se bude poroučet k zemi. Švýcarský bojovník koneckonců ve své kariéře 12 ze 17 výher získal knockoutem a Procházka je na tom statisticky ještě lépe. "Myslím, že máme oba stejnou mentalitu, jdeme pro ukončení. Když ucítím krev, je konec. A stejně to má i on."

My samozřejmě doufáme, že tím, kdo bude moci oslavit vítězství bude nakonec Procházka, byť je Oezdemir velký sympaťák. Očekávaný souboj bude uzavírat předzápasy našlapaného UFC 251, které se uskuteční poprvé na Bojovém ostrově v Abú Dhabí už 11.června.

Celý rozhovor s Oezdemirem si může přečíst zde.

Zdroje:  iSport

Nejnovější články