reklama

Zrušený muzikál Robinson Crusoe se vrací na divadelní prkna. Kdo si v něm zahraje?

reklama

Před dvěma roky se měl muzikál Robinson Crusoe objevit na scéně Divadla Hybernia. Nicméně týden před premiérou se situace změnila, prý z důvodu krachu tehdejší producentky a muzikál si musel najít jiné působiště. Po dlouhých dvou letech se skutečně našlo a to v Divadle na Maninách, kam Robinson zakotvil snad už natrvalo. Znovu obnovené práce na muzikálu jsou tak v plném proudu.

V divadle probíhal casting na menší role, nicméně ty velké role jsou již obsazeny velkými muzikálovými herci v čele s Danielem Hůlkou, který si zahraje Robinsona. Mezi dalšími herci se objeví například Josef Vágner v roli mladého Robinsona, mladou Mary si střihne Elis Ochmanová a Pátka si zahraje Miroslav Hrabě. „Já mám v muzikálu, co se týče písní, jednoduchý úkol. Zpívám pouze jednu písničku, ale je to těžší s činohrou, pohybem a hlavně mluvením. Pátek jako cizinec má silný přízvuk, tak musím hodně trénovat,“ říká Miroslav Hrabě, který se v Divadle na Maninách také objevil. V tvůrčím týmu se obsazení změnilo v jedné osobě.

Muzikál měl původně režírovat Jiří Adamec, jeho roli pro nové zpracování převzal Václav Knop, který má s muzikály a divadelní režií mnoholeté zkušenosti. Hudbu složil Zdeněk Hrubý, libreto a scénář je z hlavy Ivana Hubače a muzikál otextoval Jan Krůta. Samotná role autora románu Daniela Defoea připadla na Pavla Soukupa. „Já jsem ten, kdo Robinsona přivedl na svět a v podstatě mu ten život i zkazí. Protože ho nutí žít tak, jak si představuje autor a ne on sám. To je úděl postav příběhů, jsou to v podstatě loutky, se kterými si můžeme dělat, co chceme. Myslím si, že autor byl dost sadista a krutě si zahrál s osudem mladých lidí.“ Premiéra je plánovaná na 12. listopadu 2020 v Divadle Na Maninách v Praze.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama